Lukáš Kohout přestal platit dluhy. Má strach, že ho věřitelé podvedou.

Lukáš Kohout přestal platit dluhy. Má strach, že ho věřitelé podvedou. | foto: Radek Cihla, MF DNES

Kavanův falešný asistent přestal splácet dluhy

  • 106
Lukáš Kohout, který se "proslavil" coby falešný asistent tehdejšího poslance Jana Kavana, přestal splácet svoje dluhy. Je to na protest proti rozhodnutí soudu, řekl iDNES.cz. Hrozí mu za to minimálně exekuce.

Třiadvacetiletý Lukáš Kohout byl letos na jaře Obvodním soudem pro Prahu 1 za podvody podmínečně odsouzen k dvaceti osmi měsícům, zaplacení pokuty sto tisíc a uhrazení téměř půlmilionové škody.

Tu měl způsobit několika společnostem, ze kterých vylákal služby bodyguardů, ubytování v přepychových hotelech a letenky pro své cesty po světě. - více zde

"Nesouhlasím s rozsudkem, který obvodní soud vydal. Je zpackaný, což si myslí i můj advokát. Proto jsem soud požádal o odklad výkonu rozhodnutí. Před měsícem a čtvrt jsem dluhy přestal splácet," sdělil Lukáš Kohout iDNES.cz.

Podle jeho názoru není možné, aby platil i za letenky, které sice odebral, ale nevyužil. Navíc prý neokradl firmu, ale pracovnici, která mu letenky vydala. K říjnu, kdy přestal hradit své závazky, údajně splatil 80 tisíc korun.

Hrozí, že přijde o všechno
Jenže podle ministerstva spravedlnosti na tento krok nemá právo. "Nejdřív musí soud o odkladu rozhodnout," uvedl pro iDNES.cz mluvčí české justice Pavel Staněk.

Vyhlášený podvodník Kohout má ale strach, že ho majitelé firem, kterým má každý měsíc poslat téměř vše, co vydělá, také podvedou a budou po něm chtít peníze dvakrát. " Chci zrušit část rozsudku, který se týká náhrady škody, aby soudce náhradu odkázal do občansko-právní roviny," tvrdí Kohout.

Mezi poškozenými firmami je i letecká společnost Silesia Air, která se orientuje na pronajímaní luxusních tryskáčů. "Je to už za námi, nechci se k tomu vracet ani vyjadřovat," komentoval Kohoutovo rozhodnutí jeden z manažerů firmy.

Lukáši Kohoutovi, vyučenému číšníkovi, tak navíc reálně hrozí i exekuce.


Video