Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Kamion ve svodidlech zablokoval dálnici D1 u Velké Bíteše

  • 11
Na 158. kilometru dálnice D1 u Velké Bíteše najel po páté hodině ranní nákladní automobil do středových svodidel. Nikdo nebyl zraněn. Nehoda komplikovala provoz na dálnici víc než šest hodin. Kvůli odklízení trosek byl provoz ve směru na Brno dvě hodiny zastaven.

Ve směru na Prahu havárie dopoledne blokovala levý jízdní pruh, na Brno byla volná jen krajnice.

"Doprava už je v obou směrech bez omezení. Trosky kamionu byly odklizeny. V době zprůjezdnění vozovky byla kolona ve směru na Brno dlouhá asi jeden kilometr, teď už se jezdí bez kolon," řekl v poledne Martin Zadražil z dálničního oddělení Velký Beranov.

Na 158. kilometru dálnice D1 u Velké Bíteše najel nákladní automobil do středových svodidel. (4. března 2011)

Po dobu odklízení byla doprava odkláněna ve směru na Brno na 153. kilometru u Lhotky, zpět na dálnici mohli řidiči najíždět na 162. kilometru u Velké Bíteše.

Řidič se nevěnoval řízení

Na místě zasahovali hasiči z Velkého Meziříčí. "Zajistili, aby z převráceného kamionu neunikaly žádné nebezpečné látky. Technikou k odklizení kamionu však nedisponujeme, a tak hasiči z místa kolem šesté hodiny odjeli. Nehoda se obešla bez zranění," doplnila mluvčí jihlavských hasičů Petra Musilová.

Podle policie řídil kamion Čech a v době před nehodou se zřejmě nevěnoval řízení. Když začal najíždět na nezpevněnou krajnici na pravé straně, strhl volant doleva a narazil do svodidel. Předběžná škoda je půl milionu korun.

,

Video