Dvakrát po sobě naletěl mladík internetovým podvodníkům.

Dvakrát po sobě naletěl mladík internetovým podvodníkům. | foto: Profimedia.cz

Mladík naletěl při nákupu mobilu, pak si zpackaný obchod zopakoval

  • 14
Po novém smartphonu zatoužil mladík ze Svitavska. Když uviděl nabídku nového přístroje za pět tisíc korun v internetovém bazaru, tak neváhal a poslal peníze. Nakonec ale neviděl ani mobil, ani svoje peníze.

Tím ale mládencova anabáze neskončila. Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky, řekl si zřejmě. Místo, aby se obrátil na policii, odpověděl na stejném inzertním serveru na podobný inzerát.

"Oběť podvodu si během dalších pár dní vyhlédla na stejném internetovém portálu mobilní telefon téže značky, kupodivu za stejnou cenu," uvedla policejní mluvčí Anna Štegnerová

A scénář se opakoval. S prodávajícím se zájemce o smartphone dohodl a zmiňovanou částku zaslal na účet. Tím ale veškerá komunikace opět skončila.

Mladík ze Svitavska zůstal i napodruhé nejen bez peněz, ale také bez vysněného mobilu.

Až po opakované zkušeností mu nezbylo nic jiného, než se svěřit policii.

"Kolegové již oba případy zadokumentovali a nyní se zaměřují na pachatele. To, zda jde o jednu a tutéž osobu, ukáže až další šetření," dodala Štegnerová.

Policie zároveň apeluje na lidi, aby se nestávali tak snadnou kořistí internetových podvodníků.

"Doporučujeme v podobných případech se s prodávajícím dohodnout na osobní schůzce, případně si ověřit, o jak důvěryhodného prodávajícího se vůbec jedná," dodala mluvčí.


Video