(Ilustrační snímek)

(Ilustrační snímek) | foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Internetová známost s Tunisanem přišla seniorku na 1,5 milionu

  • 151
Skoro o 1,5 milionu korun přišla osmašedesátiletá žena z jižní Moravy. Přes internet se seznámila se sedmadvacetiletým Tunisanem, vzala si ho a začala mu dávat peníze. Cizinec ji i fyzicky týral, přesto mu je posílala dál. Policisté nemohou nic dělat, protože žena odmítla na manžela podat trestní oznámení.

Případ nevyrovnaného svazku pro peníze zveřejnila cizinecká policie Jihomoravského kraje kvůli prevenci. Podobné případy totiž prý nejsou až tak neobvyklé.

"Policisté varují ostatní ženy, aby byly velmi opatrné a nenechaly se od cizinců využívat. Jejich snahou je totiž získat legální pobyt v zemích schengenského prostoru, čehož dosáhnou právě sňatkem," vysvětlila mluvčí cizinecké policie Petra Vedrová.

"Ženy sňatkem přejímají také závazky, například dluhy a exekuce," upozornila mluvčí.

Vyznání lásky přes internet

Zamilovaná seniorka se s mladým Tunisanem seznámila už před třemi roky a on ji po více než ročním dopisování a komunikaci přes webovou kameru požádal o ruku. "Mladík si od své budoucí manželky nechal posílat částky kolem dvou tisíc korun. Ještě před sňatkem dostal téměř osmdesát tisíc," řekla Vedrová.

Žena dokonce prodala byt a vybavena téměř milionem se vydala za svým nastávajícím do jeho rodné země. "V Tunisku proběhla svatba a novomanželka předala finance o jednačtyřicet let mladšímu muži, který za ně slíbil pořídit domek. Místo společné domácnosti se ale dočkala pouze násilí a zamykání," uvedla mluvčí.

Tento scénář se navíc několikrát opakoval. "Žena navštívila Tunisko pokaždé s penězi, které předala manželovi, od něhož se dočkala pouze hrubého zacházení a napadání. Mladík ženě navíc vyhrožuje, že když mu nebude dávat peníze, rozvede se s ní, s čímž žena nesouhlasí," poznamenala Vedrová.

Manželka tak dál posílá peníze ušetřené ze starobního důchodu do Tuniska. "Do manžela investovala přes jeden a půl milionu korun. Přesto se necítí poškozená a nechce ve věci podávat žádné oznámení," sdělila mluvčí.


Video