Mladíka v autě zastavila až policejní střelba. (Ilustrační foto)

Mladíka v autě zastavila až policejní střelba. (Ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Hocha v autě zastavila až sprška kulek

  • 25
Až sprška kulek, kterou policisté rozstříleli pneumatiku jeho auta, zastavila v neděli nad ránem řidiče peugeotu nedaleko Unčovic na Litovelsku. Policisté se za prchajícím autem hnali přes patnáct kilometrů.

O to větší šok na ně čekal, když silničního piráta vytáhli z auta ven. Za volantem totiž seděl teprve šestnáctiletý mladík.

Honička odstartovala v Tovární ulici v Olomouci v okamžiku, kdy policisté chtěli peugeot zastavit a řidiče otestovat na alkohol.

"Řidič ale na pokyn policisty nereagoval, zrychlil a z místa ujížděl," popsala mluvčí olomoucké policie Marta Hanzlová.

Řidič zběsile ujížděl po silnici směrem k Litovli, policisté ho pronásledovali a při tom ho megafonem vyzývali, aby zastavil.

"Varovali ho, že jinak použijí donucovací prostředky nebo služební zbraň," vysvětlila policejní mluvčí.

Když řidič ani tentokrát nereagoval, u Unčovic jeden z policistů vypálil do vzduchu tři varovné výstřely, ale znovu bez výsledku.

Po chvíli navíc řidič peugeotu málem havaroval, když dostal v zatáčce smyk a smetl dopravní značku. To už policisté dál nechtěli riskovat, že divokou jízdu zaplatí životem někdo nevinný, a rozhodli se střílet přímo na auto.

Jeden z policistů za jízdy vypálil tři rány, kterými bezchybně zasáhl levou zadní pneumatiku mladíkova peugeotu.

"Pak už vozidlo zastavilo a policisté s pomocí chvatů řidiče vytáhli ven a nasadili mu pouta," poznamenala Hanzlová.

Vzápětí také zjistili, že celou dobu pronásledovali teprve šestnáctiletého mladíka, který tak ani nemohl mít řidičák. Nyní mu proto hrozí obvinění z neoprávněného řízení auta.


Video