Ostrou ve středních Čechách ochromil velký požár v tamní hale. Ilustrační foto.

Ostrou ve středních Čechách ochromil velký požár v tamní hale. Ilustrační foto. | foto: Radek Miča, MAFRA

Hasiči na Nymbursku bojovali s velkým požárem, policie obec uzavřela

  • 2
Obec Ostrá na Nymbursku paralyzoval velký požár haly pěstitelského družstva. Bojovalo s ním několik hasičských jednotek. Policie musela v obci zastavit dopravu. Jeden dobrovolný hasič se při zásahu zranil. Škoda přesáhla deset milionů korun.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat, na místě ale zůstanou i přes noc. Ostrá byla celé odpoledne pro řidiče neprůjezdná, provoz se do obce vrátil po devatenácté hodině.

Vyšetřovatelům se zatím nepodařilo objasnit příčinu požáru. "Velmi předběžně se mluví o tom, že vznikl z nedbalosti, ale rozhodně to není finální verze. Vyšetřování nějakou dobu potrvá," uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Hasiči předběžně určili škodu na deset až patnáct milionů korun.

V Ostré hořela podle mluvčího hasičů Ladislava Křivana hala, ve které je zčásti balírna a chladírna. Požár vypukl před třetí hodinou odpoledne. Když hasiči přijeli na místo, plechová střecha objektu už byla v plamenech.

Jeden dobrovolný hasič se při zásahu zranil. "Udělalo se mu špatně v dýchací masce, ale do nemocnice jsme ho nevezli," řekla iDNES.cz mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Hašení komplikoval přístup k ohnisku požáru. Záchranáři si k němu museli vysekávat díry.

Letecký pohled na středočeskou obec Ostrá.

Letecký pohled na středočeskou obec Ostrá.

Nikdo z místních obyvatel nebyl ohrožený na životě ani na zdraví. Policisté zastavili dopravu v obci kvůli velkému pohybu hasičských aut, která na místo kyvadlově dováží vodu.

Ostrá na Nymbursku

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio

. BYLI JSTE U TOHO?

Podařilo se vám vyfotit nebo natočit událost, která by neměla chybět ve zpravodajství? iDNES.cz vám nabízí 200 korun za každý zveřejněný snímek a 500 za video - podmínky zde. Posílejte je e-mailem nebo z mobilu na mms@idnes.cz - čím rychleji, tím lépe.

,

Video