Disko před otevřením zničily plameny

  • 7
Vikletice - Diskotéka Malibu u Nechranické přehrady na Ohři měla dnes zahájit letní sezónu. Vyhledávaný podnik ve Vikleticích na Chomutovsku však ráno do základů shořel. Zbyla jen kovová konstrukce a kamenná a betonová podezdívka. Zbytek přízemní stavby na vikletické návsi lehl popelem.

"Ve čtyři deset ráno nám oznámili, že diskotéka hoří. Tři jednotky tu zasahovaly asi do deseti. Podařilo se nám zachránit pizzerii těsně sousedící s hořící budovou. Ochlazovali jsme proudy vody její zadní část," sdělil vyšetřovatel hasičů Jiří Hercík.

"Škodu jsme zatím odhadli na pět milionů korun," dodal.

Malibu bylo prakticky jedinou diskotékou u Nechranic. Současný majitel ji provozoval od června do září už několik let. Po ničivém ohni seděl skleslý ve svém autě a jen bezmocně zíral na zbytky svého podniku.

"Nevím, co k tomu mám říct ani co si o tom myslet. Byla to moje práce. Včera jsem sem navezl aparaturu, sklad naplnil pitím a dnes tu není nic," řekl asi pětatřicetiletý muž, který si nepřál být jmenován.

"Co mi je platné, že jsem byl pojištěný. Chtěl jsem, aby to tu fungovalo. Jsem přesvědčen, že za požárem technická závada nebyla. Až se vzpamatuju, postavím tu nový klub. Ať se ten, kdo za požár může pořádně naštve," utěšoval se.

Pak si sedl zpátky do auta a se slzami v očích se odvrátil.

Hasiči o příčině požáru nechtěli mluvit. "Stále místo ohledáváme. Na vyšetřovací verze je brzy. Nejprve musíme vyslechnout svědky a udělat expertizu sebraných vzorků," upozornil Hercík.

Policisté byli otevřenější. "Zatím jsou stále ve hře jak technická chyba tak to, že diskotéku někdo zapálil. Rozhodně nevylučujeme ani jednu z těchto možností vzniku požáru," řekla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Lidé z okolních domků se shodli, že ráno odjíždělo od diskotéky neznámé auto. Pak prý slyšeli ránu podobnou výbuchu a po ní vyšlehly z budovy plameny. "Musíme se zabývat všemi možnostmi. Zatím jde jen o spekulaci," stál za svým vyšetřovatel.

Diskotéka u Nechranické přehrady do základu vyhořela den před zahájením letní sezóny. (5. června 2003)


Video