V honičce za devatenáctiletým cizincem se střetla tři vozidla, mezi nimi i policejní. (ilustrační foto)

V honičce za devatenáctiletým cizincem se střetla tři vozidla, mezi nimi i policejní. (ilustrační foto) | foto: Policie ČR

Soud poslal do vazby cizince, který způsobil nehodu tří aut na R6

  • 15
Soud v úterý poslal do vazby devatenáctiletého cizince, který o víkendu podle policie způsobil nehodu tří aut na silnici R6 u Březové na Sokolovsku. Policii ujížděl a údajně byl pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Při honičce museli policisté použít varovné výstřely.

Tři vozidla se střetla v sobotu večer na silnici R6 u Březové na Sokolovsku. "Policisté stíhali vozidlo s řidičem, který měl být podle německých policistů zloděj aut," upřesnil o víkendu okolnosti nehody krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Policisté řidiče zastihli u odbočky na Černý mlýn, on do nich ale začal zběsile najíždět. Pak se otočil do protisměru. Hlídka ho v policejních autech dále pronásledovala. "Museli použít i varovné výstřely," informoval Valenta.

Řidič ale nereagoval, do služebních vozů dál najížděl, až jedno z nich vytlačil do svodidel. V protisměru se pak střetl s dalším vozem, ten se roztočil a narazil do policejního auta.

Zranění utrpělo pět lidí. Muž čelí obviněn z násilí proti úřední osobě a hrozí mu až šestileté vězení, uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

,

Video