Policejní uniforma (Ilustrační snímek)

Policejní uniforma (Ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Centrem Vsetína se potácel opilec v uniformě policejního poručíka

  • 13
Kuriózní případ řešili o víkendu vsetínští policisté. Tyršovou ulicí v centru města se v sobotu dopoledne potácel namol opilý muž, který měl na sobě policejní uniformu. Jak se ale ukázalo, policista to nebyl. Skutečným policistům muž řekl, že stejnokroj našel.

"Muž měl na sobě tmavě modré kalhoty, bundu ve stejné barvě se žlutým nápisem Policie a kšiltovku. Byl v hodnosti poručíka," popsala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Hlídka, která k domnělému opilému kolegovi přijela, pak zjistila, že na první pohled neupravený muž nemá s policií nic společného. Ve služebním stejnokroji se totiž procházel jednatřicetiletý muž z Valašské Polanky, který policistům řekl, že pracovní uniformu našel. "Oblékl si ji údajně proto, aby byl frajer," podotkla Javorková.

Z opilce, který nadýchal 3,65 promile, však policisté nebyli schopní vymámit informaci, kdy a kde oblečení objevil. Zatím také nevědí, jestli se někde skutečně uniforma ztratila.

Muž nakonec stejnokroj dobrovolně odevzdal a ze vsetínského obvodního oddělení už odešel v civilním oděvu.

Protože se za policistu nevydával, pouze se v uniformě procházel po ulicích, nehrozí mu potrestání za trestný čin. Úplně bez sankce však nevyvázne, i tak totiž spáchal přestupek proti pořádku ve státní správě a v územní samosprávě, za což mu hrozí pokuta až tři tisíce korun.

,

Video