Autobus havaroval, 15 lidí je zraněno

  • 14
U Visalají na Frýdecko-Místecku havaroval polský autobus. Spadl do tři metry hlubokého příkopu poté, co se pod ním utrhla krajnice. Pět cestujících je zraněno těžce, deset lehce. Čtyři Poláky musel do nemocnice přepravit vrtulník.

Polští turisté byli kolem půl jedenácté dopoledne na cestě do beskydského horského střediska Visalaje. Jejich autobus najel ke krajnici, která se pod ním utrhla.

"Autobus Neoplan spadl do tři metry hlubokého příkopu a převrátil se na bok," řekla iDNES mluvčí frýdecko-místecké policie Jana Posová.

V autobuse jelo celkem dvaatřicet lidí. Pět z nich bylo při nehodě těžce zraněno. Dalších nejméně deset lidí je podle policie zraněno lehce.

Čtyři těžce zraněné transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Další byli hospitalizování ve Frýdku-Místku.

Tři Polky leží podle ČTK na traumatologii ostravské fakultní nemocnice. Jejich stav je podle lékařů stabilizovaný.

V posledních několika letech havaroval v Česku polský autobus nejméně dvakrát. V červnu 2002 bylo při nehodě na Náchodsku zraněno deset polských dělnic. Ženy pracující v hronovské textilce se vracely do vlasti. Řidič autobusu byl opilý. - více zde

V září 2001 boural polský autobus na Přerovsku. Zraněna byla jedna cestující.


Video