Při nehodě byl těžce zraněn řidič osobního vozu a dělník.

Při nehodě byl těžce zraněn řidič osobního vozu a dělník. | foto: HZS Praha - Miroslav Kosmata

Auta smetla dělníka montujícího semafor

  • 61
Na křižovatce ulic Průmyslová a Rabakovská v Praze 10 se srazila tři osobní a jedno nákladní auto. Při nehodě byl těžce zraněn dělník, který na křižovatce stavěl semafor. Další člověk přišel o nohu.

Dvě Škody Octavia, Volkswagen Passat a dodávka Iveco se srazily krátce po osmé hodině ráno. Příčinou nehody byla podle policie nepozornost jednoho z řidičů.

"Vozidlo vyjíždějící z Rabakovské ulice nedalo přednost autu na Průmyslové. Došlo k srážce a jedno z nich v důsledku vymrštění nabouralo do dalších vozidel. Ta potom smetla chodce," řekl iDNES Vladislav Bernášek z pražské policie. 

Podle informací od záchranářů auto srazilo dělníka, který na křižovatce pracoval na montáži budoucích semaforů.

Mluvčí pražské záchranné služby Simona Cigánková iDNES upřesnila, že byli zraněni dva lidé těžce a jeden lehce. "Třiašedesátiletého muže, který přišel při nehodě o nohu, jsme převezli na chirurgii do Vinohradské nemocnice," uvedla.

"Druhý těžce zraněný byl asi padesátiletý muž bez dokladů, který utrpěl těžká poranění hlavy a byl v bezvědomí," dodala s tím, že byl rovněž převezen do Vinohradské nemocnice. Třetí muž podle ní utrpěl lehké pohmoždění hrudníku.


Video