Diskuze

Chirac označil Havla za velkého Evropana

Francouzský prezident Jacques Chirac využil dnešní odpolední tiskovou konferenci jako další příležitost k tomu, aby se rozloučil s Václavem Havlem a ocenil jeho celoživotní činnost. Pražský summit NATO je označován za vyvrcholení politické činnosti českého prezidenta. "Havla považuji za velkého intelektuála a velkého Evropana, který věnoval svůj život boji proti totalitarismu," prohlásil Chirac.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel Langer,Barcelona

23. 11. 2002 5:51
Havlovy vyroky nenadchly
Prislib aktivni pomoci pri tzv. preventivnim utoku na Irak nejen za Ceskou republiku, ale i za celou Alianci, roztrpcili nejen me a me spanelske pratele, ale i spanelsky tisk. Palce smerem dolu s fotografiemi ceskeho presidenta nepovazuji za vzdani holdu Evropanovi. Velkemu ani malemu. Komplex starnouciho statnika anebo nadbihani Velkemu kamaradovi zpoza Atlantiku. Dosyta jsem si uzil soudruzstvi s Velkym bratrem z vychodu. Ted ho tady mame (anebo mate, Vy v Cechach) znovu. Radeji, nez tyto zpravy, si otevru nekterou z knih Evropana s velkym E Milana Kundery. Ve spanelstine. V cestine, chapu proc, nedostupne.
0 0
možnosti

jurasek

23. 11. 2002 6:44
Re: Havlovy vyroky nenadchly
absolutni souhlas, co se tyce havla, smutne zakonceni jeho kariery
a co se tyce kundery, kundera je literarni gigant svetove soucasne literatury, nasel bych malo soucasnych autoru, kteri maji kunderuv kalibr, mozna v.p.naipaul, garcia marquez...(jorge amado je srovnatelny, ale ten uz nezije)
ani salman rushdie nepatri do kunderovy ligy.....ani norman mailer.....stupen pod kunderou
0 0
možnosti