Znovu po 14 letech: Grafová v. Navrátilová

  • 9
Tokio - Po dlouhých čtrnácti letech se opět potkaly na kurtu jako soupeřky. Tenisové legendy Martina Navrátilová a Steffi Grafová proti sobě nastoupily na exhibičním miniturnaji v Tokiu. "Moc jsem si to úžívala," říkala Grafová, vítězka duelu. "Jako kdybych se vrátila zpět v čase," poznamenala Navrátilová.

Jako tolikrát předtím musel i teto zápas rozhodnout tie-break, v němž osmatřicetiletá Němka porazila o třináct let starší
Čechoameričanku 10:5.

"Je super, že to skončilo tie-breakem. Strašně jsem si zase tenis s Martinou užívala, přineslo mi to mnoho vzpomínek," uvedla Grafová, vítězka 22 grandslamových titulů ve dvouhře.

V rámci akce nazvané Zápas snů 2008 před vyprodaným publikem na tokijském stadionu Ariake už Grafová nad Navrátilovou v setu hraném do sedmi vedla 6:3, její jednapadesátiletá soupeřka však vyrovnala na 6:6 a vynutila si za stavu 7:7 zkrácenou hru.

"Byl to téměř surrealistický zážitek. Jako kdybych se vrátila zpět v čase," uvedla pražská rodačka Navrátilová, jež na začátku roku získala k americkému i české občanství.

"Lidé se mě pořád ptají, kdo byl můj nejtěžší soupeř. Pokud to není Steffi, tak už nevím kdo jiný," dodala vítězka 59 grandslamů.

Bývalé dlouholeté světové jedničky se během aktivní kariéry utkaly osmnáctkrát s vyrovnanou bilancí 9:9. Naposledy změřily síly právě v Tokiu a tehdy v roce 1994 Grafová vyhrála 6:2 a 6:4. Pět let nato pozdější manželka Andreho Agassiho a matka dvou dětí ukončila kariéru, Navrátilová hrála až do roku 2006.

Miniturnaje se zúčastnila i bývalá japonská špičková hráčka Kimiko Dateová, která obě legendy porazila.

Martina Navratilová při tenisové exhibici proti Steffi Grafové.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga