St. Petěrsburg chce tenisové Masters

St. Petěrsburg - Získat pro své město akci takového formátu, jako je turnaj Masters, to je terno, které se nepoštěstí jen tak kdekomu. Kdo by nechtěl hostit událost, na níž se představí osm nejlepších tenistů světa, kde se rozdávají miliony dolarů a hráči bojují o čest zakončit rok na špici světového žebříčku. Pro rok 2003 ohlásil kandidaturu ruský Sankt Petěrsburg.

Ruský tenis je v posledním desetiletí skutečným pojmem v celosvětovém měřítku. Ruská mašina chrlí nadějné hráče bažící dosáhnout na podobné mety jako Jevgenij Kafelnikov či Marat Safin. K dalšímu nárůstu popularity by mohl přispět právě i prestižní turnaj.

St. Petěrsburg bude v roce 2003 slavit třísté výročí svého založení. Město už se stačilo etablovat jako hostitel vysoce uznávaného halového turnaje s pravidelně výtečnou účastí. "Poté, co se nám podařilo v minulých letech úspěšně pořádat tento turnaj, chceme nyní hostit i Masters Cup," prohlašuje turnajový ředitel Michail Rydnik. "Bylo by to pěkné dát obyvatelům takový dárek k narozeninám města."

Turnaj se koná ve zdejší sportovní a koncertní hale, kam se může naskládat až 25.000 diváků. Hvězdná jména by ovšem mohla pomoci k zaplnění i tak velké kapacity.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga