Diskuze

O ragbyové zlato se porve Nový Zéland, ve velké řeži zdolal Austrálii

Nový Zéland bude hrát o ragbyové zlato. V semifinále mistrovství světa domácí mužstvo v zápase "století" porazilo Austrálii 20:6. Finálovým soupeřem All Blacks je Francie, která už v sobotu se štěstím zdolala Wales 9:8.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RO

opeth

17. 10. 2011 14:21
rugby vs. fotbal

toto srovnavani je velice popularni, me se samozrejme taky ragby hodne libi, ale mozna je to tim ze ho je v TV moc malo na vysoke urovni, takze za rok vidim tak 5 zapasu, zatimco fotbalu vidim mozna 50 zapasu. Rugby je uz jen z techto duvodu atraktivnejsi, nehlede na fair play a dalsi veci ktere uz napsaly lidi predemnou. Nadruhou stranu bych se ale postavil za fotbal skoro ve vsem. Fotbal na te nejvyssi urovni je mnohem kultivovanejsi a vyspelejsi (at uz na techniku nebo taktiku). V ragby proste staci jeden vykop do vzduchu a uz je z toho naprosta haluz, hraci ztraci pozice, skacou jeden pres druhyho, sapou se po balonu, vsichni dopadnou na zem, balon skace sem tam, nekdo po tom machne nohou, netrefi se, leti to zas jinam... Ehm.

0 0
možnosti
RO

opeth

17. 10. 2011 14:22
Re: rugby vs. fotbal

Ve fotbale je vsechno urovnanejsi, kultivovanejsi, takovy chaoticky holomajzny jako jsou nekdy v ragby ve fotbale neexistuji, a pokud se toho jeden tym dopusti, okamzite je potrestanej golem, protoze dnesni fotbal je na tak vysoke urovni, ze jakakoliv takticka chyba konci golem. nehlede na to ze je to daleko narocnejsi na techniku (driblink, drzeni mice, nahravky, cela rada kopu od placirky, po centry, toceny balony, dlubaky, strely) az po taktiku (tymova hra, presinky, rozestaveni hracu, obranny systemy, utocny systemy). Srovnavam nejvyssi uroven. Ne ze mi ted nekdo napise ze ceska liga moc kulitovovana neni...

0 0
možnosti
RO

opeth

17. 10. 2011 11:44
ragby taky sleduju okrajove, pravidla neznam

ale MS je vynikajici podivana. Mel bych jen par pripominek, ktere bych chtel dovysvetlit od zdejsich odborniku. Moc se mi nelibi mlyny, podle me to zpomaluje a kouskuje hru, strasne dlouyho trva nez se to postavi, nekolikrat se to opakuje, po druhem nebo tretim opakovani se castokrat piskne chyba a jeden z tymu rozherava kopem, nacez se to takticky kopne do autu. Z logickyho hlediska proste hruza. Tohle je snad jedina vec ktera mi na ragby vadi a ty mlyny bych cele zrusil. Nemohlo by se rozheravat normalne vykopem hned? Aplikoval bych vice fotbalovych pravidel a bylo by to jeste akcnejsi si myslim... Vysvetlete mi nekdo ucel techto mlynu.. Chapu to nekde 5 metru pred branou, ale nekde ve stredu hriste je to uplne nanic

0 0
možnosti
RO

opeth

17. 10. 2011 12:36
Re: ragby taky sleduju okrajove, pravidla neznam

roztlaceny mlyn, kdy jeden z tymu ziskal mlynem treba 25 metru uzemi uz jsem nevidel pekne dlouho

0 0
možnosti
PK

PK66

17. 10. 2011 11:26
Viděl jsem skoro všechny

zápasy na tomhle MS, takže si myslím, že už rugby rozumím. Pro dokonalé vychutnání finále bych ale potřeboval pár informací doplnit. Vidím, že je tady spousta odborníků, takže třeba mi někdo odpoví.R^

1) jakou úlohu na hřišti má čtyřčvrtka

2) jaký je rozdíl mezi útokovou a mlýnovou stojkou

3) proč se zadní hráč mlýnu jmenuje v češtině hadač?? hádá odkud se vyvalí míč z mlýnu ?

Předem děkuji za osvětu.

0 0
možnosti
PK

PK66

17. 10. 2011 11:27
Re: Viděl jsem skoro všechny

Pak ještě drobnosti, které asi souvisí s nějakými historickými událostmi, které neznám.

1) proč si Nový Zéland říkají All Backs

2 proč si Austrálie říká Canabies

3)a  Jižní Afrika Ringbooks

Angličtina mi nědělá problémy, ale nějak mi to nedává smysl ...

0 0
možnosti
KS

MarkusK

17. 10. 2011 11:19
All Blacks Haka

Včerejší Haka All Blacks v HD :-) http://www.youtube.com/watch?v=g8CNB9GwW5A

0 0
možnosti
KS

MarkusK

17. 10. 2011 11:04
K diskuzi "Rugby vs. Fotbal"

Mě napadá provokativní příměr - Fotbal je jako Dan Brown, má obrovský úspěch, ale kdo zná Umberta Eca, pak si o Danu Brownovi myslí své, a to je Rugby ;-D

2 0
možnosti
KS

MarkusK

17. 10. 2011 10:43
Tip pro méně zasvěcené :-)

Chálí se tu ČT, ale je potřeba pochválit i iDnes, protože jednoznačně přinášejí nejvíce článků a informací. Rugby World Cup je asi vrcholem a nejsledovanější událostí, šampionát se koná jednou za 4 roky. Komu se tento sport zalíbil a chtěl by se na něco podobného dívat častěji, než čekat na další RWC (Anglie 2015), tak jen pro informaci - každý rok se koná Six Nations Tournament a potom Tri Nations. Zbytek už si určitě vyhledáte na guglu, každopadné doporučuji i to :-)

2 0
možnosti
JP

norma37

18. 10. 2011 17:34
Re: Tip pro méně zasvěcené :-)

jo, po pocatecni kritice se iDnes chytli za nos : )

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

17. 10. 2011 10:31
Komentář na ČT

Komentáře k ragbyovým zápasům jsou podle mě naprosto špičkové. Takže velká pochvalaR^

1 0
možnosti
T

tichous

17. 10. 2011 9:46
Rugby vs. fotbal

Od malička už nějakých skoro 30 let hraju fotbal, na rugby bych se svojí tělesnou schránkou asi neměl, ale tenhle sport má můj obdiv. Hlavně díky smyslu pro fair-play. Když sleduju zápasy na MS, tak me mrzí, že v tomhle je fotbal opravdu tisíc let pozadu - úcta k protihráčům, k rozhodčímu si nikdo nic nedovolí, mluvit může pouze kapitán, žádný úmyslný likvidační zákroky, když je něco nejasnýho, použije se video.... Fotbal je krásná hra, ale přijde mi, že v tomhle směru se zasekla na místě - v televizi člověk vidí kampaně typu "RESPECT", ale na hřišti je realita úplně jiná. Je to samozřejmě hlavně chyba lidí ve vedení, ať už UEFA, FIFA nebo i ČMFS. Dokud se tam nedostanou lidi, kteří budou chtít fotbal opravdu posunout o kus dál, tak se asi nic nezmění... Prostě rugby si tímhle získalo moje obrovské sympatie, je to prostě příklad toho, že úcta a respekt nejsou ve sportu jenom prázdné pojmy

0 0
možnosti
W

woodward2.b

17. 10. 2011 9:57
Re: Rugby vs. fotbal

tak pokud jde o ten smysl pro fair play, to je docela určitě daný hlavně rozdílem v penězích. fotbal je penězma "zahlcenej", tam už žádný místo pro fair play nezbylo. no, a ty prachy se ve fotbale točej proto, že je to hra jednoduchá a přitom zajímavá a chytrá (teda když se to umí), přitahující miliony diváků. rozhodně je to hra pohlednější než ragby. já jsem se díval na oba ty semifinalové zápasy, bylo tam pěkných pár momentů, který člověka zvedly ze židle (zejména třeba ta naznačená přihrávka před položením pětky Walesu), ale taky spousta hluhejch míst, když se klubko hráčů přetlačuje, pak si jednou přihrajou, zase se přetlačujou a tak to jde furt dokola. v SF na mistrovství věta ve fotbale by tý zábavy přece jen asi bylo víc. ale nic proti ragby, koukám na to rád, kdykoliv dávají zápasy reprezentací zemí světové špičky.

0 0
možnosti
KJ

Jerec

17. 10. 2011 8:53
Trocha kritiky

Na to, jakou měli All Blacks hlavně v úvodu zápasu drtivou převahu, je jedna pětka zoufale málo. A pokud se nepletu, tak snad s výjimkou jedné-dvou dalších situací v úvodu se už pak ani nedostali "na dostřel" pětkoviště. Austrálie byla sice pořád pod tlakem, a v první půli měla sotva dvě akce, ale obě byly hodně nebezpečné a skončily těsně před Téčkem. Weepu kopal včera hrůzostrašně a vlastně pořád držel svůj tým v napětí, mohlo být hotovo daleko dřív.

A občas ty chyby...k čemu je útok s 20ti fázema, když pak hloupě ztratí balón, vinou předhozu nebo nějaké podobné technické chyby ? Možná se to dá brát tak, že měli nahráno a stačilo jim prostě "tlačit" čas a útočit v podstatě bez nějaké nutnosti skórovat, ale já bych radši viděl víc "gólů".

0 0
možnosti
W

woodward2.b

17. 10. 2011 10:00
Re: Trocha kritiky

rozdíl byl hlavně v tom, že austrálie nedokázala vymyslet nic na překonání obrany soupeře. all blacks to měli od začátku pevně v rukou právě hlavně díky dokonalý obraně. A "jenom" jedna pětka... mě to nepřijde tak málo. australani přece jenom nejsou žádný nazdárkové.

0 0
možnosti
C

cunkys

17. 10. 2011 8:19
Rugby..

..je nádhernej sport. Jeho obliba u nás je ale zřejmá už jen z toho, že na idnesu je zařezený ve sportovní rubrice mezi "ostatní" a pak ještě v "jiné" :-). Takže tahle diskuse je pro opravdový fajnšmekry:-). Jsem z nejrugbyovější obce v Čechách, staďáky fotbalovej a na rugby stojej u nás hned vedle sebe, tenhle mistrák je pochoutka. A ta pětka Allblacks, to byla síla. Supr sport, super utkání se spravedlivým výsledkem. Finále je dle mýho jen o povinnosti, pokud se domácí nesesypou, je to loženka.

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

17. 10. 2011 10:23
Re: Rugby..

přijde mi, že s Francouzema to není nikdy loženka;-)

1 0
možnosti