Skončil předposlední, přesto měl dobrý pocit

Brno, Kralice nad Oslavou - Oba jezdci znojemského Klub racing teamu se o víkendu představili v závodě Mistrovství světa supersportů na brněnském Masarykově okruhu. Se svými Yamahami R6 startovali na divokou kartu a dojeli do cíle. Michal Filla skončil ve světové konkurenci čtyřiadvacátý, kralický závodník Radomil Rous těsně za ním.

"S umístěním až taková spokojenost není. Jsem však rád, že se mi v kvalifikaci podařil zajet čas, o kterém se mi ani nesnilo (2:07,7)," říká Rous, který chválí i svého mladšího kolegu. "Michal opět zajel výborně a prokázal svoje kvality. Myslím, že jsme oba jeli tak, abychom náš tým v závodě mistrovství světa slušně reprezentovali."

Zkušenému českému jezdci se v Brně nevyhnuly technické potíže, když mu v zahřívacím kole nedělního závodu prasklo jedno z plynových lanek.

"Takže jsem měl vůli na plynové rukojeti," popisuje problém Rous, který se přesto rozhodl v závodě pokračovat. "Ze začátku jsem s tím ale měl menší problémy v průjezdu a výjezdu ze zatáček," líčí jezdec. "Nakonec z toho bylo až předposlední místo, takže žádná sláva. Ale závod jsem dokončil a mám z toho dobrý pocit."

Od sezení v sedle si Rous s Fillou dlouho neodpočinou. Už dnes se totiž vydají na dalekou cestu do Švédska, kde se na okruhu v Karlskoga jede o víkendu další závod seriálu Mistrovství Evropy supersportů.

"Já jsem v průběžném pořadí v evropském šampionátu druhý a Michal čtvrtý, proto jsme se rozhodli do Švédska odcestovat," připomíná Rous.

Na severu Evropy chce znojemský Klub racing team navázat na výkony z posledních podniků. "Pokusíme se zajet co nejlépe, protože se chceme porvat o evropský titul," slibuje Rous.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž