Český házenkář Ondřej Šulc se snaží zastavit Adriana Pfahla z Německa.

Český házenkář Ondřej Šulc se snaží zastavit Adriana Pfahla z Německa. | foto: AP

Šulcův návrat do Jičína: jedenáct gólů a extraligová výhra

  • 0
Vydařenější návrat si házenkář Ondřej Šulc a s ním celé jičínské družstvo nemohlo ani přát. Zkušený hráč se do týmu, v němž před lety vstoupil do velké házené, vrátil po dlouhých devíti letech strávených jednak v Karviné a jednak na angažmá ve Francii, a hned jičínským fanouškům předvedl skvělé střelecké představení. Na vítězství svého týmu v utkání prvního kola se podílel jedenácti brankami, téměř polovinou ze všech.

„Splnil přesně to, co jsme od něj čekali. A to mírou vrchovatou,“ přiznal trenér jičínského družstva Aleš Babák, „v důležitých momentech nám vytrhl trn z paty.

Jičín i díky jeho výkonu v letošní extraligové premiéře porazil Litovel o šest branek 25:19.

Rozhodně ale nešlo o bezproblémovou cestu za dvěma body. Loňský nováček totiž v Jičíně celý první poločas vedl a ještě v úvodu druhého držel krok a hrozil tím, že utkání zdramatizuje.

„V prvním poločase jsme si několikrát vylámali zuby na brankáři Baránkovi a nemohli jsme se dostat do hry,“ připustil Babák. proto také jeho tým neustále dotahoval dvou či tříbrankový náskok soupeře a do přestávky se mu to ani jednou nepodařilo. „Přestože Litovel loni hrála o záchranu, hodně se posílila a bylo to znát,“ poznamenal Babák.

Po přestávce domácí svým prvním gólem vyrovnali na 11:11 a poté už se skóre definitivně otáčelo v jejich prospěch. Velmi slušně zaplněná hala pak viděla v premiérovém zápase nové sezony vítězství o šest branek.

„Zlepšili jsme se a vyhráli jsme zaslouženě, ale soupeř ukázal, že se s ním musí počítat a šestibranková porážka je vzhledem k jeho výkonu a průběhu zápasu pro něj asi trochu krutá,“ ocenil jičínský kouč výkon soupeře.

V jeho dresu se Šulcovu střeleckému představení nejvíce přiblížil Konšel, který jičínské konto zatížil sedmi brankami.

V následující kole se Jičínští poprvé v této sezoně vypraví na hřiště soupeře, jejich protivníkem bude Zlín, hraje se v sobotu.