Dušan Poloz, trenér mosteckých házenkářek, se raduje z gólu.

Dušan Poloz, trenér mosteckých házenkářek, se raduje z gólu. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Mostecké házenkářky uhájily vedení v interlize a chystají se do Litvy

  • 0
Růžové dny Černých andělů pokračují. Těsnou výhrou 28:27 na palubovce Partizánskeho udržely mostecké házenkářky vedení v interlize. "Výsledkově se nám zápas podařil, výkonnostně však rozhodně nikoli," poznamenal ovšem mostecký trenér Dušan Poloz.

Nabuzené velkým domácím triumfem nad supersilnými Michalovcemi vstoupili Andělé i do sobotní partie s vervou. "Začali jsme excelentně a za stavu 7:2 nebo 11:7 pro nás se mohlo zdát, že utkání bude poměrně jednoznačnou záležitostí," tvrdil na klubovém webu Poloz, jenže domácí do pauzy korigovali na 12:13.

Rázem z toho bylo drama, které hosté rozsekli dvě minuty před koncem. Odskočili na rozdíl dvou branek. Partizánske snížilo až v posledních vteřinách, trefila se třináctigólová Kertézsová.

"Je příjemné, že se tým v těžkých okamžicích psychicky nepoložil. Jedná se již o naše třetí nejtěsnější možné vítězství v této sezoně," spočítal kouč Poloz a chválil rozehrávačku Beňuškovou, která nasázela devět gólů: "Svými režisérskými schopnostmi i jistotou při proměňování šancí (9/9!) v podstatě rozhodla utkání."

Ve středu nastoupí Most v Senci, odkud rovnou razí na sobotní zápas Challenge Cupu do litevského Kaunasu. "Jedeme autobusem. První kolo nás vyjde jako loni, tedy asi na 250 tisíc korun," uvedl klubový manažer Rudolf Jung. "Pryč budeme od úterý do neděle."

S Kaunasem se Most potkal už v létě na turnaji, zápas skončil remízou. "Hráli jsme s nimi taktické šachy, bavilo to mě i trenéra soupeře, neodkryli jsme všechno," připomněl Poloz. "Určitě tam nejedeme s poraženeckou náladou."