Deset minut a bylo po šanci

Cheb - Jen poločas držely házenkářky interligové Lokomotivy Cheb krok v domácím utkání se Zlínem. Do šatny se hráčky rozešly za stavu 10:9 pro Zlín, jenže po změně stran se partie nesla zcela v režii hostujícího celku. Diváci, kterých do ochozů přišly po týden staré překvapivé výhře Chebu nad pražskou Slavií téměř čtyři stovky, odcházeli zklamaní. „Určitě se těšili na lepší výkon, navíc jich přišlo více než na minulé zápasy. Jenže výsledek je rozhodně nepotěšil a příště už možná zůstanou doma,“ obává se manažerka chebského klubu Ivana Haladová.

Zklamal jí především výkon nejzkušenějších hráček. Jediná Heřmánková prý sehrála dobrý zápas. „Vůbec tomu nerozumím. První půli jsme o branku prohráli, ale mohli jsme ji i vyhrát, kdybychom proměnili několik dalších šancí. Ale nástup do druhého poločasu byl z naší strany tragický. Během nějakých deseti minut skóroval soupeř sedmkrát, zatímco my jednou. Hráčky, které by měly patřit k oporám, výkonem vybouchly,“ štvalo Haladovou.

V rozhodujících fázích partie stačilo Zlínu důsledně využívat chebských technických chyb. „Holky přestaly bránit a vyváděly hrozné kusy. Míče šly do autu nebo na ruku soupeřek, které nás trestaly rychlými brejky. Za pár minut bylo po nadějích na případný bodový zisk,“ konstatovala Haladová zřetelně zklamaným tónem.

Deset minut před koncem navíc Cheb přišel o Alenu Humlovou, která si ze souboje s hostující brankářkou odnesla zlomeninu zápěstí. „Do konce sezony už si zřejmě nezahraje,“ doplnila Haladová výčet chebských problémů.