Z ATLETA GOLFISTOU. Bývalý desetibojař Roman Šebrle se chce v nové disciplíně

Z ATLETA GOLFISTOU. Bývalý desetibojař Roman Šebrle se chce v nové disciplíně znovu dostat až k vrcholu. | foto: ČTK

Takovou nervozitu jsem nečekal, přiznal Šebrle po své golfové premiéře

  • 21
Někdejší desetibojařský šampion Roman Šebrle prožívá poučnou soutěžní golfovou premiéru. První den úvodního turnaje Czech PGA Tour na brněnské Kaskádě je se skóre +9 (81 ran) na děleném 41. místě z 66 startujících. Vede Lukáš Tintěra, který se jako jediný dostal pod par.

Šebrle, jenž hraje se statutem amatéra, měl v chladu, větru a dešti velmi pestrou výsledkovou kartu. V úvodu hrál svázán očekáváním. "Začátek byl stresový, takovou nervozitu jsem fakt nečekal," řekl olympijský vítěz a bývalý světový rekordman v desetiboji. Hned na jamce číslo dvě potřeboval tři rány navíc. "Krutě mě vytrestal out a zapsal jsem plus tři, pak už to šlo," uvedl v tiskové zprávě.

Problém měl s drajvy, prvními odpaly na jamkách, po kterých zasahoval fairway spíše výjimečně. Občas ho zlobily také paty. I proto přidal sedmkrát bogey, dvakrát double bogey, ale měl i tři birdie a na pětiparové dvanáctce se dokonce blýskl ceněným eaglem. "Výsledková houpačka pro mě byla překvapením," prohlásil Šebrle.

Tintěra zahrál v obtížných podmínkách solidní kolo (70 ran) se čtyřmi birdie a dvěma bogey. Díky tomu je dvě rány pod par hřiště a má náskok dvou úderů před dvojicí soupeřů. Dotahovat se na něj v neděli budou Ondřej Lieser a Maďar Roland Hahn, kteří obešli hřiště v paru.

"Podmínky byly opravdu těžké. Snažil jsem hrát jednoduše, pokud možno trefovat fairwaye a greeny v regulaci. Na pětiparech po větru jsem se pokusil skórovat a vyšlo to," řekl Tintěra, jenž hraje dva týdny novými holemi.

,