Miguel Ángel Jiménez i přes penalizaci vede s náskokem tří ran.

Miguel Ángel Jiménez i přes penalizaci vede s náskokem tří ran. | foto: AP

Jiménez s doutníkem odolal italskému útoku a v Alpách kráčí za titulem

  • 0
Čtyři hráči budou mít největší šanci vyhrát turnaj European Mastersna malebném hřišti ve švýcarských Alpách. Přitom nejblíže zisku letošního druhého titulu na European Tour je zkušený Španěl Miguel Ángel Jiménez.

Milovník vína a doutníků se v poslední době umisťoval na předních příčkách, včetně turnaje v Čeladné. Díky těmto výsledkům se dostal do rydercupového týmu, který se na přelomu září a října utká ve Walesu s výběrem USA.

Jiménez se na první místo European Masters dostal během druhého kola, kdy zahrál skvělých 61 ran. V sobotu předvedl o sedm ran horší výkon, přesto mu to stačilo, aby rozšířil svůj náskok na slušné čtyři rány.

Edoardo Molinari, European Masters, 3. kolo

Edoardo Molinari, také člen evropského rydercupového týmu, podobně jako Jiménez pokračuje v dobrých výkonech z minulých týdnů.

Neradoval se z něj dlouho. Po odehrání kola, ale ještě před podepsáním skórkarty řekl rozhodčím, že na desáté jamce zvedl z fairwaye míček, aby ho očistil. To však bylo povoleno jen na šesté jamce. Musel si za to přisat jednu trestnou ránu. I tak je náskok tří ran velmi slušný.

"Je to škoda. Zamarkoval jsem míček, zvedl ho a pak si pomyslel "Co to děláš?" řekl k penalizaci Jiménez.

"Na první devítce jsem hrál skvěle. Neminul jsem ani jednu fairway nebo green. Druhá devítka byla horší, zejména po bogey na třináctce. To už jsem moc dobře nehrál a měl jsem štěstí, že jsem udělal několik parů," popsal svou hru šestačtyřicetiletý Jiménez.

Za Jiménezem je další rydercupový hráč Edoardo Molinari, jenž dostal od kapitána Colina Montgomerieho divokou kartu po vítězství na Johnnie Walker Championship z minulého týdne.

Matteo Manassero, European Masters, 3. kolo

Sedmnáctiletý italský talent Matteo Manassero.

Tlak závěrečného flightu ve společnosti Jiméneze a Molinariho zvládl sedmnáctiletý Ital Matteo Manassero. Z trojice sice zahrál nejhorší výsledek 69 ran, přesto se udržel na třetím místě a je jen ránu za Molinarim.

Do finále však v závěrečné trojici místo Manassera vyrazí Angličan Steve Webster, jenž zahrál Velmi dobrých 64 ran, své skóre vylepšil o sedm úderů a dělí se o třetí příčku.

European Masters - po 3. kole

1. Miguel Ángel Jiménez (Španělsko) 67-61-68 (-17)
2. Edoardo Molinari (Itálie) 66-65-68 (-14)
3. Steve Webster (Anglie) 66-70-64, Matteo Manassero (Itálie) 64-67-69 (-13)
5. Rafael Echenique (Argentina) 69-69-65, Oliver Wilson (Anglie) 68-68-67 (-10)
7. Peter Lawrie (Irsko) 72-69-63, Nino Bertasio (am) (Itálie) 70-68-66, Thomas Aiken (JAR) 70-68-66, Robert Coles (Anglie) 66-71-67, No Sung-Jul (Jižní Korea) 71-66-67, Pablo Martín (Španělsko) 70-67-67, Anthony Wall (Anglie) 67-68-69, Charl Schwartzel (JAR) 68-66-70 (-9)