Kolová: Jiří Hrdlička (v bráně)

Kolová: Jiří Hrdlička (v bráně) - SOUBOJ MISTRŮ. Jiří Hrdlička z Favoritu Brno II (v bráně) společně s Miroslavem Bergrem (první zleva) se stali v Přerově vítězi Českého poháru. Druzí skončili jejich oddíloví kolegové, na snímku dotírá před brankou jeden z nich, Jiří Böhm. | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Pohárové finále patřilo Favoritu

Přerov - První dvě příčky ve finálovém turnaji Českého poháru v kolové obsadily v Přerově týmy Favoritu Brno I a II. Zajistily si tak postup do finále Evropského poháru, který se uskuteční v květnu v belgickém Gentu. V konkurenci šesti nejlepších týmů a pořádajícího Přerova nakonec zvítězili Miroslav Berger a Jiří Hrdlička, světoví šampioni z roku 2003 a loňští vicemistři světa.

"Dalo se to předpokládat, protože oba týmy Favoritu a Svitávky patří k naší elitě a téměř pravidelně se na prvním místě střídají," řekl Petr Hambálek z pořádajícího klubu.

Domácí dvojice Libor Pánek a Radek Bubeník působí až ve třetí nejvyšší soutěži a všech šest zápasů na turnaji prohrála.

"Byla to ale pro kluky obrovská zkušenost," dodal Hambálek. Přerov je po prvním kole druhé ligy na druhém místě a chtěl by postoupit. Nejvyšší soutěž hrál naposledy před sedmi lety.