Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | foto: Michal Sváček, MAFRA

Happy birthday, slyšel český cyklokrosař Štybar v Essenu

  • 3
V každé zatáčce si užíval báječné atmosféry, lidi ho hnali dopředu. A na konci mu zpívali: "Happy birthday!" jako gratulaci k jeho 24. narozeninám, které slavil o den dříve. Nejlepší český cyklokrosař a rodák ze západočeského Stříbra Zdeněk Štybar si v sobotu užíval čtvrtý závod seriálu GVA, který se jel v belgickém Essenu. Tedy v místě, kde je nyní Štybarův druhý domov.

"Lidi byli fantastičtí," děkoval na svých internetových stránkách jezdec stáje Telenet Fidea. Nevyhrál, ale na stupních vítězů nechyběl. Dojel třetí za belgickou dvojicí Niels Albert, Sven Nys.

"Albert jel výborně, vyhrál zaslouženě," uznal Štybar. Dlouho hájil druhou příčku, ale pak neodolal neskutečné stíhačce Nyse. "V posledních dvou kolech měl spoustu sil. Já udělal dvakrát chybu ve výjezdu, zapíchnul jsem se tam, ale i tak třetí místo beru," řekl dvojnásobný vicemistr světa.

O den později dojel Štybar pátý v závodě první kategorie v Overijse. Teprve potřetí v sezoně skončil pod stupni vítězů.

"Je to taková klasika mezi krosovými závody – krásná trať, pořád nahoru, dolů, samé zatáčky. Ale já se v technice dost trápil a neměl jsem moc dobré nohy. Takže jsem si Overijse zrovna moc neužil," povzdychl si Západočech.

Medailová místa obsadili kompletně domácí Belgičané v pořadí Albert, Pauwels a Nys. "Nemůžu být pokaždé na bedně. Důležitější starty ještě přijdou," řekl Štybar.

Lednové MS v Táboře se blíží...