Lukáš Šindelář (15) se tlačí proti přesile pod pardubický koš

Lukáš Šindelář (15) se tlačí proti přesile pod pardubický koš | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalisté Svitav v odvetě za páté kolo utržili v Opavě stovku

  • 0
Druhou blamáž proti nováčkovi ze Svitav opavští basketbalisté odmítli. Po bodovém úniku ve druhé půlce úvodní desetiminutovky a přestřelce ve čtvrté čtvrtině dospěli Slezané k vysokému vítězství v poměru 114:82.

"Stalo se přesně to, co jsme očekávali. Domácí byli hodně namotivovaní, protože se jim v posledních kolech nedařilo a také s námi jako dosud jediní v lize prohráli," uvedl trenér svitavského týmu Jindřich Svojanovský.

Zápas se podle něho vyznačoval po celých čtyřicet minut úpornou agresivní obranou domácích, která byla často i za hranicí pravidel.
"Rozhodčí hru pouštěli a nechávali jí volný průběh," popisoval Svojanovský, který tým na tvrdou hru soupeře připravoval dopředu.

Na začátku zápasu to fungovalo, skóre bylo vyrovnané. "Pak jsme ale podlehli klamu, že s Opavou můžeme hrát otevřený basketbal s rychlým protiútokem a zakončením. Na to ovšem ještě nemáme zkušenosti," podotkl Svojanovský.

Hra vedla k dalším zbytečným ztrátám, svitavští hráči sbírali jeden faul za druhým. "V poločase bylo rozhodnuto," domníval se Svojanovský, který v průběhu druhého poločasu několikrát měnil styl obrany z osobní na zónovou a zpět.

Poslední čtvrtina skončila divokým výsledkem 34:31 pro Opavu. "Oba týmy podlehly útočné euforii," vysvětlil Svojanovský.

Z porážky si velkou hlavu nedělal. "Opavané byli velkými favority. Mě těší, že se prosadil šestnácti body Jakub Sedlák, který tak zúročil tréninkovou píli posledních týdnů. I nová posila Pavel Harčár ukázala, že na ligu má," dodal Svojanovský.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž