Bramboračka s houbami

Velejednoduchý recept jako od babičky ocení nejen nadšení houbaři a chalupáři, ale všichni, kdo milují polévky, ve kterých stojí lžíce.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Brambory, celer a mrkev nakrájíme na menší kousky, cibuli najemno a vše společně restujeme asi 10 minut na sádle s kmínem. Potom přidáme mouku a opět chvíli smažíme.
  2. Zalijeme 1200 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme prolisovaný česnek a pepř, překrájené houby a dle chuti dosolíme. Po pár minutách varu přidáme majoránku.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    213 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    892 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.