I na Václavském náměstí můžete bruslit. Kluziště tam stojí poprvé v historii

  • 1
Na Václavském náměstí poprvé v jeho historii stojí kluziště. Společně s jeho provozovatelem ho v úterý otevřeli zástupci Prague City Tourism. Kluziště je umístěné v dolní polovině náměstí, kde bude denně přístupné pro veřejnost i školy až do poloviny února.

Návštěvníci si na náměstí mohou zabruslit na ledové ploše o velikosti 30x12 metrů. Společně s kluzištěm je dostupná i půjčovna bruslí, vyhřívaný stan a občerstvení.

Nové kluziště v Brně otevřela krasobruslařská show se světelnými efekty

„Historicky první kluziště na Václavském náměstí obohatí a zkvalitní nabídku trávení volného času v metropoli. Oslovili jsme místní základní školy, jejichž žákům chceme umožnit zabruslit si přímo v centru města. Věřím, že si bruslení s nádherným pohledem na celé Václavské náměstí a zrekonstruovanou budovu Národního muzea užijí,“ uvedl předseda představenstva Prague City Tourismu František Cipro.

Školám je ledová plocha dostupná během dopoledne za symbolický poplatek 500 korun pro až čtyřicítku dětí.

„Bruslení je oblíbenou tradiční zábavou Pražanů v každé době, proto jsem rád, že se nyní otevírá kluziště přímo na Václavském náměstí, které je jedno z mála v historickém centru. Jsem přesvědčený, že si Pražané tento zážitek pod širým nebem nenechají ujít a využijí vánoční čas k aktivnímu odpočinku ve společnosti blízkých přátel a rodiny,“ řekl náměstek pro kulturu Jiří Pospíšil (TOP09).

Mimo Václavského náměstí si Pražené mohou zabruslit například na Letné, na Černém Mostě, na Smíchově, Na Františku nebo na Vypichu.