Diskuze

RECENZE: Až na otravnou matku se krimikomedie Einstein lehce vylepšuje

Sice se startuje jednou z nejslabších epizod, ale s každým dalším dílem v premiérové druhé řadě seriálu Einstein - Případy nesnesitelného génia přibývá originality a vtipu. Vůbec nejlépe se pak daří kapitolám, jež pošlou hrdinovu přepjatou matku na dovolenou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Otravné matky jsou realitou života

0 0
možnosti
JS

Je to především komedie, není to faktografický seriál typu "První oddělení", kde odchylky od reality jsou minimální za účelem zachování divácké atraktivity, zde je naopak realita vedlejší a hlavní je bavit, karikatura, absurdní situace či "nadpřirozené" schopnosti postav jsou zde naprosto "v pořádku".

1 0
možnosti
MJ

Třeba paní Spáčilová nemá zkušenosti s pocity a obavami matek dětí se speciálními potřebami, zvlášť když hlavní postava žije odděleně sama. Zvláště u takových matek platí, že jednou dítě - navždy dítě. Tedy se nedivím její kritice zkarikovanosti, nicméně mám za to, že nezná co je u takových matek normalita, tedy zvládání každodenních obav za cenu neustálého psychického vypětí.

Okrajově srovnejme s Teorií velkého třesku, kdy postava zdánlivě neškodného Sheldona Coopera s Aspergerovým syndromem byla relativně pevně ukotvena do skupiny přátel, a postava jeho matky tak byla více v klidu.

1 0
možnosti