Diskuse k článku

RECENZE: Urostlý Aquaman hraje mokrou Hru o trůny úmorných 143 minut

Tvrdí o sobě, že není barbar, miluje umění a jako jeden z mála ještě čte knihy. Ovšem v titulní roli filmového komiksu Aquaman dostal Jason Momoa podobu motorkáře se striptérským odérem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V69l24a58d22i22m94í53r 95F37l39é62g45l 5117195434224

Za mně pěknej film, naopak já šel do kina se strachem že mne film zklame, výsledek opačný. Po dlouhé době pěknej film od DC

0/0
21.12.2018 8:58

T57o86m54á72š 46D26u78š24e70j12o21v33s80k26ý 3277843247810

Jo, něco jako Moto-Moto z Madagaskaru. :-P

Méno pěkný, dvakrát řekni. ;-D;-)

0/0
20.12.2018 8:33

O66n35d64ř83e91j 90L27o93š41o39t64h 2262104425650

Recenzi jsem četl, než jsem šel do kina a v kině jsem se bavil. Za mě spolu s Wonder Woman nejlepší DC film.

Od komiksu neočekávám hlubokou myšlenku, ale že vypnu a pobavím se a to tenhle film splnil.

A jsem moc rád, že se točí filmy pro diváky a ne pro kritiky, protože kdyby tomu bylo naopak, tak všechna filmová studia by dávno zkrachovala.

0/0
20.12.2018 7:45

T11o65n44í51k 98K22u96t77t41m42a96n33n 6503838132

Pokud kritik nepochopí záměr snímku, v němž chobotnice hraje na bicí, obávám se, že kritikovi již nelze pomoci. Takový kritik je schopen zkritizovat sýrovou omáčku za to, že je sýrová.

0/0
19.12.2018 22:24

H58a46n28a 25D94o60s54t32á31l70o79v55á 1979844810414

Nejkrásnější podmořský svět byl stejně v naší Malé mořské víle

0/0
19.12.2018 15:29
Foto

P47e94t33r 47D60v25o28ř79á40k 9674233672155

CSFD:

- Disk: "Aquaman je nádhernou komiksovou pohádkou, která se za svoji pohádkovost nijak nestydí. Naopak jde o velmi hrdý snímek. Samozřejmě je to přehlídka nejrůznějších žánrových klišé, ale James Wan to natočil natolik svěžím způsobem, že vám ona klišé nijak nevadí a celou dobu se u toho příjemně usmíváte. Po technické stránce jde o další revoluční snímek - především podmořské scény jsou absolutně fantastické. Dramaturgicky naprosto vyvážený snímek, ve kterém nich nechybí ani nepřebývá, takže nepřemýšlíte ani o stopáži. Být mi patnáct let, umřu u toho blahem".

- Jarous: "Pěkný příběh, zdařilé efekty, velmi dobře zvolená hudba, to je Aquman. Trochu humoru, nadsázky a sem tam trefné hlášky, to je Aquman. Dobře vybraní herci, ať už hodně známí, nebo méně známí, to je Aquman. I jemné upozornění, že si nemůžeme od přírody jenom brát, protože by nám to jednou mohla spočítat i to je Aquman. Tedy v kostce, vypnul jsem mozek a kochal se a to díky Aquamanovi".

- Lucasion: "Vydatný splouch. Takhle vlhké dobrodružství tu dlouho nebylo. Obsadit Jamese Wana jako režiséra bylo to nejlepší co mohli WB udělat. Jeho komiksovka je svěží, jednoduchá, splňovala vše co od takového filmu čekat a hlavně byla jaksi podvědoma. Výborné herecké obsazení, je mi jasný že všichni chválí Momou. Já pochválim svého oblíbeného Patricka W. Protože je v roli naprosto parádní. A taky potěší Lundgren s Kidman. Wan mě nezklamal a já se bavil . . . "

+5/−6
13.12.2018 22:28

M59i57l30o69š 90T54ř61í67s63k24a 4494162140883

Ano, ale to Mirka nepochopí. Jo takhle možná válečný dokument...

+2/0
14.12.2018 10:55

J28i76ř50í 26T31o42m57e24k 3915123887785

to jste si dal Dvořáku zbytečnou práci, citovat divácké recenze evidentně z komiksového fans a konfrontovat je novinářskou recenzí to je stejně neobjektivní jako názor prodejce aut a názor (ne)spokojeného uživatele.

+4/0
14.12.2018 13:15

H21a85n12a 96D25o30s86t18á63l64o29v97á 1779244900854

A pro koho tenhle film je, co myslíte?

0/0
19.12.2018 15:29

P85a37v68e32l 20K19a24f89k21a 9894717511838

marker023

Po Man of Steel najhorší DC film, čo už je čo povedať. 3/10

Noobinator

-

Líbili se mi Harry Potter a Kámen Mudrců, Jak Vycvičit Draka, Thor Ragnarok, Jak vycvičit Draka 2, do jisté míry i Pacific Rim, Suprhrdina a Moucha. Ale když vezmete kus každého z těhlech filmu a dáte je dohromady, přisolíte je Jasonem Mamoa v komiksovém obleku Aquamana a proti němu postavíte Tinky Winkyho s laserovýma očima, tak vytvoříte perfektní Cringefest, který mě skoro donutil poprvé odejít z kina. 20% Za Mamou, párkrát to vypadalo, že začne tancovat Haka

Vxxx

Nejsem fanoušek DC tvorby, ale stejně jsem tomu dala šanci. Na některé speciální efekty pod vodou se koukalo hezky, ale jinak je to pouze kýč, který se snaží být vtipný, ale vůbec mu to nevychází. "Kolega" Marvel prostě umí s humorem pracovat lépe. Já osobně se nudila i u akčních scén a u finální bitky jsem dobrovolně zavřela oči a na pár minut si zdřímla. Nic pro mě. 2*

vypovídající hodnota je stejná jako váš příspěvek :)

+1/−1
15.12.2018 22:46

S27t98a15n76i87s65l81a55v 77H22o52r89á82k 5120202

Klasika od Spáčilové. Nemusím ani číst, abych se dozvěděl, že cokoliv takového je špatné a hodnocení půjde pod 50. Nezklamala.

+2/0
13.12.2018 22:06

T23i85b95o33r 64V43i32z16v26a61r20y 9874744913825

Cokoliv takového co?

0/0
13.12.2018 23:21

R35i19c96h46a21r80d 12M97r72a46z13e30k 8148800909191

Obvyklý vývoj:

Blíží se marvelovka-Spacilka to ztrha-tak na to musim jit-kino-slusny...komiks.

+1/−1
13.12.2018 16:08

M67i29c40h86a11l 75S85z54y59m62s65z81a 6708700131713

Aquaman není marvelovka...

+8/0
13.12.2018 17:02

D67a12n30i68e64l 73N15. 72P11o14k93o35r91n95ý 6297846225801

Vraťte se na zem. I Fuka tomu dal jen 70%, takže to opravdu bude "veledílo"

+4/0
13.12.2018 15:46

M28i78l17a72n 52Š47e17l30i59g66a 7301494413893

"Ale za to nanicovatý herec nemůže."

Tak ja nevim, o hereckych kvalitach muzeme polemizovat, ale nejak si nemyslim, ze je praci kritika herce urazet (natoz aniz by to jakkoliv podlozil).

+6/−3
13.12.2018 15:32

T75i42b26o42r 22V87i88z97v64a65r81y 9374734803595

Když někdo hraje špatně, tak se to smí říct jak? aniž by ho to urazilo?

+6/0
13.12.2018 16:02

L34i70b69o62r 84U58r31b52a88n94i57e26c 5266653839

Na internetu je každý nesmiřitelný bojovník proti politické korektnosti a proti každému, kdo nepochválí jeho oblíbence.

+4/0
13.12.2018 16:11

P23e44t82r 54B92o11ž29e86k 1673792673392

Než jsem rozklikl fotky, tak jsem si myslel, že je to animovaný film.

+1/0
13.12.2018 15:13

J88a18n 18K85r65p79e56c 5776163944772

kazdy vi ze akvamen je trubka...

+11/0
13.12.2018 15:10

H71a37n90a 82D94o88s33t92á41l80o47v98á 1969244390964

;-D no prostě na něho jiný kostým nezbyl

+1/0
19.12.2018 15:31

J15a41k68u49b 75B26o78h63o23n98ě85k 8485396599857

U tohohle filmu mě odradil už trailer, který byl přesně o tom, proč mě tyhle filmy už dávno nebaví.

CGI extáze

Prkenné hraní hlavních postav

Velmi trapné klišé pronášená s nudným patosem

Ne, díky

+10/0
13.12.2018 14:48

M37a44r37t87i75n 30M73a38i13k72s89n43a46r 3574373698862

Neřikám že spáčilová není dobrá kritička... ale nejsem si jist, jestli se mají kriticky hodnotit snímky, které nejsou asipiranti na oskary a jejich největší aspirace je natáhnout co nejvíce lidí, co nejvíce je pobavit a dát jim nějaké ty audiovizulní orgie. Na filmu jsem byl v rámci ČSFD předpremiéry včera a můžu za sebe říci že se mi to líbilo, nebylo to utahané, byli tam akční i neakční scény u kterých jsem neusínal, vizuál byl dobrej, audio bylo taky povedené, takže dobrý.

+4/0
13.12.2018 14:48

J67o65s27e80f 11D63o19l31e60ž73a14l 1406757341

Stejně jako Vám se může film líbit, tak jinému se líbit nemusí a může o tom nasat. A celkem těžko byste rozděloval na filmy aspirující a neaspirující na oscar, například letos je jeden komiks na oscary hodne tlačen, i když spíše z politických a ne profesních důvodů, ale to je zase jiná pohádka. :)

0/0
13.12.2018 17:07

M16i91c50h87a23l 69D79v11o19ř38á20k 9945209727520

Lidi, no tak,

Iron Man 1 a 3 dostal 70

Captain Armerica Civil War 65

Avengers Age of Ultron 60

Vite ze tyhle veci nemusi a i tem mega popularnim, vice jak 70 neda. Jestli civil war povazujete za cinematickou 95% spicu, tak Mirka tvrdi ze Aquaman je takova na 65% prumerna CGI slatanina, coz beztak bude +/- sedet.

Vsem kdo na to jdou preji at si to uziji ;)

+14/−1
13.12.2018 14:23

J29i75ř51í 58F78r52o91l29e20c 7625364332667

Iron man 3 dostal stejne jako jednicka?!?

0/0
17.12.2018 5:01

M97i22l64o97š 41T24ř19í39s64k85a 4814732960853

Zajímá vůbec někoho, co Spáčilová napíše o komiks movie? Ať už Marvel nebo DC. Větší vypovídající hodnotu by mělo, kdyby recenzi napsala kráva. Důležité je, že se film bude líbit divákům a to jistě bude. Stejně jako Infinity war která byla kritizována a má téměř 90% na CSFD. Ale chápu! Je to prostě terno! Psat o věcech kterým nerozumím na internet a ještě za to dostat zaplaceno. To je skoro jako politika.

+3/−22
13.12.2018 14:20

T25i70b71o53r 24V21i87z30v26a21r98y 9814574223975

Pokud se mi něco nelíbí, znamená to, že to není špatné,ale že tomu jen nerozumím? Tak to jo...

+7/0
13.12.2018 14:36

M94i92l59o26š 74T85ř71í21s81k55a 4734202720193

Rozhodně ne. Ale pokud vím, že něco nedokážu hodnotit objektivně a nezaujatě, tak to nehodnotím. Nebo alespoň zmíním že, mluvím jako člověk kterého daný žánr nemusí. Kdyby totiž komiksovku točili podle Mirky, tak už to není komiksovka a sleduje to úplně jiná sorta lidí, tedy pokud vůbec někdo.

0/0
14.12.2018 11:01

J46o85s71e96f 77D93o43l93e91ž63a79l 1516867341

Recenze ze své podstaty je subjektivní, nevím jak byste si takovou objektivní recenzi představoval. A i paní Spáčilová ohodnotila komiksovku 80+ a dokonce to také byla komiksovka od DC.

+2/0
14.12.2018 12:03

M43i81l30o24š 36T81ř51í87s85k79a 4474692490843

Ano, proto je daleko objektivnejsi hodnocení CSFD, IMDB nebo podobné databáze. Tam se většinou dozvíte hodnocení jak od filmových kritiků, tak hlavně i od normálního diváka. To jsem já.

0/0
14.12.2018 12:15

T98o41m42á64š 23S20o52u11k62u94p 4843255290110

Hodnocení na ČSFD se vážně nedá brát vážně, když za nejlepší film považují Vykoupení z věznice Shawshank.

+6/−3
13.12.2018 15:05

M59i64l33o20š 15T29ř33í56s22k91a 4894582820633

ok a IMDb už je ti dost? 85%? jediné co jsem chtěl říct je, že pokud se Mírně nelíbí fantasy žánr tak ho nemá hodnotit. To je jako chtít po veganovi aby hodnotil chuť masa...

+2/0
13.12.2018 21:45

T44i83b21o96r 55V72i54z17v63a47r19y 9324204333385

Stále je to film. Nebo ne?

+1/0
13.12.2018 23:22

T28o60m40á95š 36S67o83u30k81u45p 4383785790180

IMDb je to samý akorát ze světa. Na to aby Spáčilová poznala, že děj nemá hloubku, nemá tempo a herecké výkony jsou na úrovni školní besídky nemusí mít konkrétní žánr ráda. Filmové principy fungují pořád stejně, ať jde o pohádku pro děti nebo o válečné drama.

+2/0
14.12.2018 10:44

M84i52l31o29š 93T28ř97í60s11k14a 4314542850203

Vidíte. A já tvrdím, že filmy se točí pro diváky a ne pro nějaké hnidopichy, rádoby filmové filmové kritiky. Navic pani Spáčilová vyčítá filmu to co od něj bezny divák toho žánru dnes čeká. To je jako vyčítat animovanemu filmu přehršel animací.

0/0
14.12.2018 10:53

T26o56m67á19š 11S45o88u62k71u96p 4513675170260

Mě trochu připadá, že nechápete účel kritiky. Ta má objektivně zhodnotit film a případně kvantifikovat jeho uměleckou hodnotu. Když si přečtu v recenzi, že je ten film tupá CGI mlátička a já zrovna něco takového hledám, tak to není špatná recenze. Je to o interpretaci.

A tvrdit, že Aquaman je nějak umělěcky hodnotný je opravdu mimo. Ano, pobaví, vypnete u něj mozek, ale asi se pak s kamarádem nebudete bavit o tom jak nastoluje témata, nebo má hluboký děj.

+3/0
14.12.2018 11:00

J36o76s73e37f 25D38o83l38e34ž78a88l 1136447981

A i tací mají (asi) volební právo...

0/0
13.12.2018 17:09

D62a78v94i32d 45V39l44k 6706295818207

Proboha řekl někdo paní Spáčilové , že tady jde prostě jen o zábavu a relax???

+7/−13
13.12.2018 14:16

O16n49d63ř68e57j 95S76t40a53r84o76c54h 5800583942864

A ta musí být nutně nudná a hloupá, nebo může být i chytrá, vtipná a plná neotřelých nápadů?

+20/−1
13.12.2018 14:18
Foto

M71a38r84u31š56k84a 27S71t44e71r71n84o79v95á 3420120172426

Momoa je bůh!! :-*

+8/0
13.12.2018 14:10
Foto

P27e24t32r 83D25v30o55ř48á32k 9314353202545

Už se na to těším ;-)

+6/0
13.12.2018 14:01

M90a58r84t75i41n 20J80i83n83d91r77a 6501842619143

Číst recenze paní Spáčilové začíná být čím dál větší utrpení. Rv

+14/−6
13.12.2018 13:55

J67a67n 15V80y21s77k50o62č69i56l 6162100166354

Pořád lepší je číst, než poslouchat její rozkřápaný hlas. Naskakuje mi husí kůže, když na mne z nějakého videa vybafne.

+4/−1
13.12.2018 14:49

T39i78b49o22r 45V61i39z87v47a56r36y 9744324453395

Přesto očividně obojí dobrovolně podstupujte...;-D

+3/0
13.12.2018 14:51

J47a91k46u78b 69C85i27g62l66e15r 9735797795438

A já se docela u toho bavím :D

+1/0
14.12.2018 10:58

J23a71n 62K74o82ť77á65t48k71o 9455485682169

Od takového žánru očekávám podívanou, nikoli filozofickou hloubku. Už se na těch 145 minut těším.

+23/−1
13.12.2018 13:53

S38i26l42v63i51e 75H39r33a27b68o18v68s56k69a 5914328596778

Já jdu zítra na tenhle film do kina.Já se na něj už těším.Jdu se bavit,vydechnout a užít si volno.

+8/−2
13.12.2018 13:39

L56u65k18a66s 23S22u12c68h70a56n68e35k 5976177343470

Mohu respektovat paní Spáčilovou jako obecnou kritičku filmů, řekněme umělecky hodnotných, ale poprosil bych, v zájmu jejím i jejích čtenářů, aby se napříště vyhnula recenzování žánrových filmů. To, co hlavním postavám, scénáři nebo tomu ostatnímu vytýká je přesně to, co žánr definuje a co divák (konzument braku, utěší-li to vaše umělecké nitro) očekává.

+38/−10
13.12.2018 13:29

M56a38r87t40i25n 38J67i82n48d45r15a 6741182199783

Absolutní souhlas. R^

+7/−2
13.12.2018 13:56

Najdete na iDNES.cz