Opilý řidič ujel od nehody. Jak jsem se dostal do policejního auta, divil se

  • 2
Silně opilý řidič na Náchodsku předjížděl zprava a boural do stromu podél silnice, přesto dál pokračoval v jízdě. Policisté ho díky svědkům zastihli v nedalekém autokempu, a protože odmítal spolupracovat, spoutali ho a posadili do policejního auta. Nadýchal přes dvě promile a vzápětí se divil, jak se do policejního auta dostal.

Na první svátek vánoční zavolal na policii řidič BMW, kterému šofér v audi při předjíždění zprava poškodil bok vozidla a poté sjel ze silnice, vyvrátil strom a pokračoval dál v jízdě. Poškozený řidič ho sledoval až do autokempu v České Skalici, kde opilce za volantem dostihla i tamní policejní hlídka.

„Policisté na místě našli v poškozeném vozidle muže, který jevil známky silné podnapilosti, proto jej vyzvali k provedení dechové zkoušky, ta ukázala hodnotu přesahující 2 promile alkoholu v dechu. Test na přítomnost jiných omamných látek byl negativní. Jelikož muž nechtěl spolupracovat, použili policisté donucovací prostředky k jeho zajištění,“ popsala zákrok mluvčí policie Lucie Konečná.

Opilý řidič zběsile ujížděl Hradcem, zastavil ho až náraz do policejního auta

Když nadýchal 2,41 promile alkoholu a absolvoval test na drogy, divil se opilý řidič, že nesedí ve svém autě. „Jak jsem se dostal do policejního auta?“ ptal se policistů překvapeně. „Rychle,“ odpověděli mu.

Škoda byla předběžně vyčíslena na více než 70 tisíc korun. Muži policisté zadrželi řidičský průkaz a zároveň mu zakázali pokračovat v jízdě. Nyní mu za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tříleté vězení.