Alternativní taxislužba Uber, ilustrační foto

Alternativní taxislužba Uber, ilustrační foto | foto: František Vlček, MAFRA

Předplaťte si naše služby, budete jezdit levněji, láká Uber Američany

  • 2
Alternativní taxislužba Uber v pěti amerických městech zavádí předplacené služby. Účastníci těchto programů se vyhnou vyšším cenám jízdného v dopravních špičkách a časech, kdy je poptávka po taxících přes mobilní aplikaci vysoká.

Nový program Uberu zvaný Ride Pass je cestou, jak si za měsíční poplatek zjistit stabilní jízdné v kteroukoli denní dobu a v kterékoli části města. Členství stojí 25 dolarů (570 Kč) měsíčně v Los Angeles a 15 dolarů (340 Kč) měsíčně ve městech Austin, Denver, Miami a Orlando.

Uber odhaduje, že členové programu mohou takto ušetřit až 15 procent svých dosavadních nákladů na cestování. Společnost plánuje program v příštím roce rozšířit i do dalších amerických měst, píše BBC.

Firma doufá, že služba přesvědčí cestující, že jezdit s Uberem je ekonomičtější, než řídit vlastní auto. „Od zákazníků velmi často slýcháme, že kvůli změnám v ceně - ať jsou jakkoli malé - je obtížné naplánovat si s Uberem den,“ říká produktový manažer Dan Bilen. 

Jako příklad uvádí klasické denní dojíždění, kdy se cena přepravy odvíjí od poptávky. „Za cestu do práce zaplatíte málo, ale zpátky už ne,“ dodává.

Uber podle Bilena chce být spolehlivou alternativou k vlastnímu autu. A dostupnou alternativou, kterou lidi mohou každý den využít ke své přepravě. 

Stálé jízdné nemá dopadnout na řidiče Uberu. Ti si vydělají to, co dosud, v závislosti na vzdálenosti a čase stráveném jízdou. Firma jim pokryje případný rozdíl, informuje Miami Herald

Firma není jediná, kdo nastoupil na módní předplatitelskou vlnu. V říjnu svůj program představil jeden z jejích hlavních konkurentů Lyft. Ten za 299 dolarů (6 760 Kč) měsíčně nabízí zákazníkům 30 jízd, připomíná USA Today.