Diskuze

Počet obětí ruského raketového útoku na nákupní centrum stoupl na 18

Rusko zaútočilo raketami na město Kremenčuk v centrální části Ukrajiny. Střela podle tamního prezidenta Volodymyra Zelenského zasáhla nákupní středisko, ve kterém bylo přes tisíc lidí. Podle prvotních dostupných informací zemřelo jedenáct lidí, v úterý ráno stoupl počet mrtvých na šestnáct, později na osmnáct.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M68i11l14a46n 97K51r10á45l

1. 7. 2022 0:29

Po zásahu supermarketu v přímém přenosu, kde měla být tisícovka lidí, je na celé ploše parkoviště 6 aut. Ten supermarket už musel být vyrabovaný a celá akce je jenom protiruská propaganda. Prostě se to Zelenskému hodilo do krámu.

A aby bylo jasno - ZÁSADNĚ odmítám jakoukoliv agresi proti ukrajinskému lidu.

3 2
možnosti
MV

Tisíc lidí v nákupním centru a jenom jedno auto na parkovišti , to přišli pěšky?

2 2
možnosti
MF

M36i68l92a45n 96F72l35o90r52a

29. 6. 2022 21:26

Super! ten us je takovej v.l,že bude dělat všechno proto, aby ho mohl dav pošahanců prohlásit za teroristu. Jestli tomuto někdo věří, tak zaplať bůh,že se blíží soumrak lidstva, nebo co jsme to za stvoření...

0 0
možnosti
PU

1000 lidí v obchoďáku, na parkovišti skoro žádné auto, venku pár lidí, všechno totálně zdemolované a mrtvích jen pár. trochu divné

5 1
možnosti
Foto

Těch párů mrtvých je prozatím potvrzených devět. Nikoliv jen jeden. Navíc je pořád řada pohřešovaných. Ale možná znamená Vašich "pár mrtvích" něco jiného než pár mrtvých?

Ten obchoďák dostal zásah na opačném konci, než je vchod a parkoviště. Vy byste tam se svým autem čekal, než přijde nějaký fotograf?

2 1
možnosti
IK

Rád bych kdyby jste občas místo emocí používali selský rozum. Kdyby ve skutečnosti na to nákupní středisko dopadla střela CH-22, která je 11 m dlouhá a nese 600 kg nálož, tak tam budou mrtví všichni a ne 18 osob. Nákupní středisko nebude hořet, ale bude kompletně rozmetáno. Jsou to natolik drahé střely, že ani blázen je nepošle na takový cíl. Je mi líto všech mrtvých, ale v článku jsou smyšlená fakta.

6 0
možnosti
JB

Padesát let stará střela už nemá žádnou velikou cenu. Navíc je protilodní a dávno překonaná a proti lodím nepoužitelná. Leda tak na terorizování sousední země.

0 1
možnosti
SK

Pokud šlo o sekundární exploze, vysvětlovalo by to proč bylo obětí v tom hořícím pekle nezvykle málo, byl čas utéct. Druhá věc je z čeho tam byl takový žár až se tím zhroutila železná konstrukce. Aby nebylo pochyb, toto je z ukrajinského serveru:

This event is known propaganda, displayed for awareness

Ruské ministerstvo obrany potvrdilo včerejší raketový útok na Kremenčuk, tvrdí, že zamířilo na sklady se západní municí a sekundární exploze zničily „zaniklé obchodní centrum"

1 2
možnosti
Foto

Pro porovnání: Z čeho byl takový žár, že se zhroutila železná konstrukce průmyslového paláce v Praze?

1 1
možnosti
JM

normálně bych zaútočil odvetou na ruské vojenské cíle zbraněmi nato. nemaj koule.

1 3
možnosti
JV

J42i73ř67í 14V77r68á15n62a

28. 6. 2022 12:50

Na jiném webu je uvedeno:

".....podniklo úder vysoce přesnými zbraněmi na hangáry se zbraněmi a municí poskytnutými Spojenými státy a evropskými zeměmi" v oblasti podniku na výrobu silničních strojů v Kremenčuku. "Detonace uskladněné munice pro západní zbraně vyvolala požár v nefunkčním obchodním centru nacházejícím se poblíž podniku," cituje Igora Konašenkova ruská agentura TASS."

Tak jsem to zkouknul na googlu. Obchodní středisko je v bezprostřední blízkosti podniku АЛЬФАТЕКС na výrobu komunální techniky. Že by obchodní středisko odpálila uskladněná munice je blbost a útok na obchoďák v nějaký díře u Dněpru smysl nedává. Rusové asi skutečně chtěli napadnout sklady se zbraněmi od USA, ale při tom známým ruským bordelu trefili obchoďák.

8 1
možnosti
LP

Jsou to ruský zrůdy!

Lidi na celém světě by měli pochopit, že když Rusákům nezáleží na životech vlastních lidí, tak jak asi řeší životy jiných...

8 3
možnosti
LK

Mi tu pořád nesedí jedná věc. Konvenční hlavice protilodní střely Ch22 váží tunu. 60%TNT, 24%hexogen, 24% hliníkový prášek.

Po zásahu vy tam nebylo nic, jenom díra v zemi

5 7
možnosti

Proč myslíte? Jde primárně o protilodní střelu, dvoupatrová nákupní centra mívají docela bytelné části konstrukce z železobetonu (narozdíl od nástaveb lodí z hliníku), a energie utíká nejvíce cestou nejmenšího odporu.

6 0
možnosti