VIDEO: Srážka lodí strhla jeřáb. Dělníci prchali před padajícími kontejnery

  • 4
V tchajwanském přístavu Kao-siung se střetly dvě nákladní lodě. Strhly přitom k zemi jeřáb sloužící k nakládání kontejnerů. Před padajícími monstry utíkali dělníci doslova o život. Z hrůzně vypadající nehody nakonec vyvázli všichni bez zranění.

Byl to den neobyčejné smůly. Nestačilo, že do sebe narazily dvě mohutné lodě. Následkem srážky se jedna z nich ještě zabořila do přístavního doku, na kterém stojí v řadě jeřáby.

„Loď měla zarezervované kotviště na molu 66 v přístavu Kao-siung, ale když loď proplula přes molo 70, narazila do přídě lodi Yong Hung (hrubá tonáž 32 720), která tam byla ukotvená. Jeřáb GC8 se následně zhroutil a sousední jeřáb GC6 byl vážně poškozen. Poškozeno bylo také 30 až 50 kontejnerů,“ uvedla správa přístavu ve svém prohlášení.

Na videu je vidět pád kontejnerového jeřábu GC8. V přístavišti se nakupila hromada rozdrcených kontejnerů.

Podle vyšetřovací zprávy byli v době nehody v troskách uvězněni dva pracovníci. Jako zázrakem však vyvázli bez zranění, v době záchranné akce si pouze jeden z nich stěžoval na bolest v paži.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video