Diskuze

Ve Švýcarsku vydražili kostru šavlozubého tygra starou 37 milionů let

Za 74 862 švýcarských franků (přes 1,8 milionu korun) se v úterý v Ženevě vydražila vzácná kostra šavlozubého tygra stará téměř 40 milionů let. Informovala o tom agentura AFP. Organizátoři aukce vyzdvihli zejména zachovalost kostry, která je z většiny kompletní.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Takže místo toho aby se na ni v muzeu dívalo tisíce a tisíce lidiy který to třeba zajímá, bude na ni koukat jeden milionář....

0 0
možnosti
MK

Ano, to je přirozené, že věc užívá ten, kdo si ji koupí, považuji to za správný stav věcí.

Jinak cena 1.8 mil korun mi nepřijde tak nedostupná pro nějaké muzeum, zřejmě o to nemělo žádné muzeum dostatečný zájem.

3 0
možnosti
MT

To si delate srandu? Bud to je nejaka chyba a nebo kupce uvedli v omyl. Se nakonec jeste dozvim, ze smilodon byl soucasnik dinosauru.

1 0
možnosti
MK

Já myslím, že švýcarský kupec věděl, co přesně kupuje. Předpokládám, že tito kupci kupují fosilie pod jejich přesným vědeckým latinským názvem a že tento konkrétní kus byl dobře znám.

1 0
možnosti
JH

Co to píšou za blbosti, vždyť tento druh kočkovitých šelem (tygr šavlozubý - similodont) se vyskytoval cca. před 12mil. let. Tak kde vzali kostru starou 37mil. let? A byli to pořádní macci tak +/- 300kg živé váhy. Žádný 1,2m velká kočička.

No, ale budiš, sběratel má svého "šavlozubáče" a dražitel své peníze:-)

2 0
možnosti
MK

Šavlozubý tygr není přesný vědecký název a je používám zřejmě pro vše, co vypadá jako čelma s velkými špičáky

2 0
možnosti
PB

P23e93t94r 36B91e35n74a

9. 12. 2020 9:10

To je hodne levny teda kdyz si vezmu ze banan prilepenej izolepou stal mnohem vic

2 0
možnosti

7. října 2020

Tyrannosaurus - Ten je ovšem naprosto úchvatnej.

0 0
možnosti
PM

Tohle má být v Muzeích a ne někde u soukromníka.

3 0
možnosti
IS

Do muzea ji nejdříve musí někdo koupit. Ono vykopání a restaurování takového kusu taky něco stojí. V Praze je vystavena kostra velryby. Taky koupena v dražbě a draze konzervována měsíci vyvařování v pražských mydlárnách.

3 0
možnosti
Foto

Zajimave, az na to, ze to zviratko rodu Hoplophoneus, nema s savlozubym tygrem, tedy s kockovitou sepmou rodu smilodon, nic spolecneho. :-/ Dokonce to neni ani, narozdil od smilodona, kockovita selma. Ty totiz pred 37 miliony let, vubec neexistovali. Ale proc sdelovat fakta, ze, to zviratko ma podobne zuby, to se dobre proda, fakta, nefakta. Kdo by klikl na pravdivy titulek, "kostra 37 milionu let stare selmy se vydrazila":-P

10 1
možnosti
OS

Že jo, mně to taky připadalo nějaký divný. Smilodon žil tak před 2 miliony let a vymřel tak před 10 000 lety. 37 milionů, to je fakt na hlavu.

1 0
možnosti
KJ

To mi prijde docela levne.

9 0
možnosti

Já bych z teho uvařil vývar....

3 0
možnosti
TN

By mne zajimalo, co na to kreacionisti.

0 0
možnosti
OU