Diskuze

KOMENTÁŘ: Zeman se vrací. Bude mít jeho ruská cesta nějaký výsledek?

Prezident Miloš Zeman má za sebou pětidenní státní návštěvu Ruské federace. Setkal se s Vladimirem Putinem, zúčastnil se podnikatelského fóra, asistoval při podpisu hospodářských smluv, či rozdal státní vyznamenání. Byla to tak státní návštěva podle všech pravidel. Analytik Vladimír Votápek se zamýšlí, co a komu vlastně Zemanova cesta na Rus přinesla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38a64r23a 55R75a35n42k

25. 12. 2017 22:28

To je skutecne skoda, ze se vraci.....:-/

0 0
možnosti

Výsledek je výborný, lepší než jsem čekal. Vzorem i pro ostatní, náš tatíček vlasti!

0 1
možnosti

R90o19m66a92n 71Č49a22p50k12a

26. 11. 2017 21:36

Největší německé zbrojovky uspořádaly v Praze setkání s cílem identifikovat vhodné české partnery pro budoucí spolupráci v oblasti obranného průmyslu. Podíl na výrobě bojového vozidla pěchoty (BVP) PUMA by mohl českým firmám přinést zakázky v hodnotě 35 mld. Kč, dále přísun unikátního technologického know-how, stejně jako podíl na dodávkách do ostatních zemí EU na desítky let.

http://www.armadninoviny.cz/cesko-nemecka-spoluprace-v-oblasti-obranneho-prumyslu-prinese-ceskym-firmam-zakazky-za-35-mld-kc-.html#comentvypis

Prezident na to kašle.

https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy

O co jde prezidentovi? O kvalitu národní ekonomiky? Ani trochu.

Miloš Zeman je ruský sluha.

2 0
možnosti

P46a47v11e84l 49K52o39v31á23ř

26. 11. 2017 22:40

Dle pana Čapky je prezident Zeman ruský sluha, dle článku (ků) je pan Roman Čapka větší než heligón.

0 2
možnosti

T49o13m60á14š 45B59l85a64h13o

25. 11. 2017 18:02

Vidim to opravdu na rakovinu. Uz nema co ztratit. Chce zemrit jako prezident a ne jen jako duchodce z Vysociny.

1 0
možnosti

Odhlédneme-li od prostého faktu, že jen podnikatelská embrya, chcete-li ambiciózní podnikatelské nuly, mají potřebu zakrýt svoji vlastní odbornou neschopnost tím, že se přiživí na významnější figuře, pak si troufám tvrdit, že výsledek té cesty - přesněji luxusního výletu - Miloše Zemana, tč. bohužel stále ještě prezidenta ČR, a celé obří doprovodné suity jeho hradních lokajských podržtašků do RF nepochybně dosáhne řádu mnohamiliónových nákladů (vytažených - jak jinak - z kapes všech daňových poplatníků ČR) na pětidenní excelentní povyražení nudící se hradní smetánky...:-/

2 2
možnosti

P92a97v22e38l 91K39o95v90á65ř

26. 11. 2017 19:11

Sakra Zelená. Tohle jste musela klapkovat celá rudá. Už jste se zas zregenerovala do Zelené?

0 2
možnosti

Neměla nás Francie chránit i před Mnichovem v roce 1938 ?????????:-):-):-)

0 1
možnosti

R38o68m68a64n 26Č77a60p12k38a

25. 11. 2017 13:42

A nebyl pak Molotov-Ribbentrop impulsem pro přepadení Polska a zahájení IIsv?

Francie v září 1938 mobilizovala. Že si naše tehdejší reprezentace nadělal do gatí a Hitlerovi naši zem a zbraně darovala, je starý známý příběh.

To, že MZ se snaží darovat naši zem Putinovi, je současný příběh.

4 0
možnosti

Pane takyanalytiku Votápku, asi vás nepotěším, když vás ujistím, že ta cesta výsledky mít bude. Jsem jedním z představitelů firem, které s ním jely a můžu konstatovat, že přes poměrně vysokou cenu (několik desítek tisíc Kč na osobu) se nám ta cesta velmi vyplatí. A to platí i pro řadu dalších firem, ledaže jsou to blbci, kteří nevyužijí ta různá jednání a setkání, ke kterým jsme se dostali a ke kterým by bez záštity prezidenta jen těžko došlo.

Za sebe mluví už jen to, že tam letěla tři letadla, tedy více než 150 businessmanů (asi 140 firem). Nikdo je k tomu nenutil, nikdo neagitoval, naopak, byl problém se tam dostat. Řada firem se přihlásila pozdě a měly holt smůlu. Větší podnikatelskou delegaci jsme tu ještě neměli a tuším, že hned tak mít nebudeme.

Nevím, kdo bude následovat po Zemanovi a nechci říkat, že Zeman dělá všechno dobře (osobně se mi jeho styl vystupování a některé bonmoty dost nepozdávají), ale pevně doufám, že i příště budeme mít prezidenta, který bude s podobným elánem pomáhat českým firmám a exportu. Na rozdíl od Vás, pane Votápku, který jste toho ve funkci generálního konzula za ten rok, než Vám sebrali bezpečnostní prověrku, moc pro firmy neudělal.

Závěrem bych rád připomenul, že právě export táhne českou ekonomiku a bez něho by se všem (i panu Votápkovi) žilo hodně těžko. Nečekám vděčnost, ale vyprošoval bych si kecy o tom, že máme vyvážet támhle, támhle zase ne, kamarádit máme s těmi a tyhlety máme ignorovat. Vyvážíme sofistikované díly pro řadu průmyslových odvětví. Do Ruska i do Evropy. Nevidím důvod, proč by Rusové nemohli používat české tramvaje, automobily, motory či zemědělskou techniku. Notabene, že, jak je bohužel zvykem, nás po ústupu z daného trhu zpravidla nahradí produkce USA, Japonska, Francie a dalších demokratických zemí.

2 2
možnosti

pan Lukaš Pavlásek, plně s Vámi souhlasím těch hlupáků v ČR k mému zděšení přibývá.Když se podíváte jen trochu do historie tak se to jen opakuje.Pan Votápka asi tu historii nezná,když mluví např.o Francii,která nás před 2.svět.válkou velice lehce zradila.Pan Votápka je asi placen z jiných zdrojů asi

USD atd.Je mi ho líto možná za čas procitne.Zatím se chová jako diletant.

;-(:-([>-]

1 4
možnosti

Výsledek je stabilní infiltrace Ruska a jejich agentů do českých firem a hospodářství. Rusofilové opět k moci. Rv

2 2
možnosti

Cesta samozřejmě výsledek má, Zeman prošel v Moskvě zdravotní prohlídkou a odsouhlasil si rozpočet na předvolební kampaň.

2 1
možnosti

tak jestlize se vraci ze "zeme kde zitra znamena vcera" tak pristane v zemi, kde vcera znamena zitra!

0 0
možnosti