Diskuze

Končíme s EU. Rakousko a spol. chtějí na vakcínách spolupracovat s Izraelem

Už se nebudeme spoléhat na Evropskou unii a při výrobě vakcín proti covidu budeme spolupracovat s Izraelem. Oznámil to rakouský kancléř Sebastian Kurz s tím, že jeho země do toho jde s Dánskem a dalšími „rychle jednajícími státy“, které si v boji s koronavirem opakovaně vyměňují zkušenosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

D82a90v18i38d 96J28e29c72h

3. 3. 2021 15:28

Myslím, že je důležité, abychom se začali zabývat užitečností takových institucí, jako právě EU, senát, či kraje. Bez nich lze žít v podstatě jednoduššeji.

1 1
možnosti
PH

P89e16t49r 44H11a38h39n

3. 3. 2021 9:50

Kurz výborně!

1 0
možnosti
MN

Skvělá mezinárodní spolupráce. No a my bychom mohli spolupracovat na vývoji dalších generací vakcín Sputnik (Sputnik VI, VII atd.) Vždy to tady promoříme novou mutací, neboť v tom jsme nejlepší a pak se to tu může testovat.

0 2
možnosti
ML

V tomto případě je to asi rozumné rozhodnutí.

1 0
možnosti
JP

Vsichni nadavaj na EU a malokdo si uvedomuje ze je to to jedine co nam zbyva. ( a to muzem byt radi) Zas takova elita nejsme. Prezident se neustale klani na vychod, premier kouka kde jakou dotaci vydojit a kde si potrast tlapou s V4. Takze tu muzete nakrasne nadavat na neschopnou EU ale na klub Izrael-Dansko -Oesterreich muzem akorat tak koukat vlhkym zrakem.

1 11
možnosti
Foto

J55i91r85i 63B75r57a10d

3. 3. 2021 0:39

EU je cesta do pekel

8 1
možnosti
PM

P59e28t27r 11M29i30n86a25r

2. 3. 2021 20:19

Pokud se Rakousko probudí a začne licitovat o staré dobré monarchii, asi to fůra lidí podpoří. Bude mnohem lepší než existující americká či chystající se turecká. Tři mocnosti Evropy, co d nikdy dlouho v kuse nemohly spolu žít a museli spolu válčit jsou Prusko, Británie a Francie. Vždy dvě proti jedné, to se neustále měnilo. Rakousko mělo vždy svojí tvář. Ale Čechům se za 400 let drancování země ještě neomluvili. Nezaplatili, spíš občas tendence se povyšovat.

4 1
možnosti
JJ

Evropská komise si pro jednání s farmaceutickými firmami vytyčila strategii za a) zajistit dostatek dávek pro všechny a nespoléhat se na jednoho výrobce (strategie byla formulovaná ve chvíli, kdy ani jedna vakcína ještě nebyla vyvinutá). Za b) zajistit je za dobrou cenu a c) právní odpovědnost za případné problémy nechat na výrobcích. Tuhle strategii lídři členských států schválili a přidali zdůraznění, že se nemá obcházet proces u EMA - jinými slovy zavrhli cestu očkovat ještě neschválenou látkou, což například udělali Britové u vakcíny AstraZenecy.

2 4
možnosti
Foto

Británie se před rokem (březen 2020) rozhodla, že bude vakcíny řešit samostatně. Takže v tom březnu už objednávali. V podstatě tak financovali vývoj Astra Zeneca. Británie si vakcíny schvaluje sama, EMA jim do toho nemá co kecat.

Německo mělo vlastní (BioNTech), ale nefinancovalo ani neobjednávalo (ani EK), takže se toho ujal Pfizer (financovaný ve značné míře z federálního rozpočtu USA).

Izraelci taky nakupovali a o ceně moc nevyjednávali.

Výsledek: USA má své vakcíny (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson). Británie má svou vakcínu. Izrael nakoupil údajně za $47 za dávku, ale včas a má dodávky. EK usmlouvala lepší cenu ($20 za dávku), ale je až další v pořadí.

4 3
možnosti
JZ

Žije a dýchá bez dotací pro své firmy, nechodí na kamery v červené mikině a je to profesionální Politik s velkým P :-)

5 0
možnosti
JJ

Aktuální dostupná data k britské variantě.

Diana Technologies: "Podíl britské varianty přesáhl 75 % (k 21. 2.) a počet nově nakažených touto variantou i nadále exponenciálně roste."

Nejvyšší podíl byl v Praze (80 %), v žádné laboratoři nebyl nižší než 60 %.

1 1
možnosti
JP

Už aby Andrej vypadl a mohly se některé věci narovnat. S Andrejem spolupracovat - smrtelné obětí a že jich u nás je...

5 6
možnosti
BH

Viz teď Pardubicko, to jsou prostě vládní zločinci... A v čele sociopat...

2 4
možnosti