Diskuze

Při protestech v Íránu zemřelo dalších devět lidí, obětí je už přes 20

Při nočních protestech v Íránu zahynulo dalších devět lidí. Oznámila to v úterý íránská státní televize, podle níž se protesty konaly v celé zemi. Demonstrace motivované špatnou ekonomickou situací začaly ve čtvrtek a dosud si vyžádaly přes dvacet životů. V Teheránu od soboty skončilo za mřížemi 450 lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Turkey's conservative press on their front pages sounded grave unease over the protests, which the pro-government Yeni Safak daily described as a "dangerous escalation".

It accused the United States of being behind the violence with the aim of the "Syria-ization" of Iran. "The Pentagon has started its 2018 chaos plans from Iran."

"The dirty game is now in Iran," added the Star daily on its front page. "The West is behind the sedition in Iran... if it's successful there, the target will be Turkey," added the Yeni Akitdaily.

https://www.alaraby.co.uk/english/news/2018/1/2/turkey-warns-against-escalation-in-iran-protests

;-D

0 0
možnosti
JP

"Ve městě Kahdarídžán demonstranti zaútočili na policejní stanici a pokusili se ukrást zbraně." - to je tam zakazane? ;-D

0 0
možnosti
JP

masiar Alí Chameneí musi odist! ;-D

1 0
možnosti
Foto

Ono se tu jako fandí lidu, OK, ale už druhý analytik na ČT24 říká, že lidé se čuří, že jim sebrali DOTACE na jídlo a energie. Čili se tam ruší ten námi zatracovaný socialismus a my jim fandíme, že to nechtějí měnit?

Jasně, korupce je problém, ale to se jen mainstream/kavárna snaží dát tomu jakousi prozápadní fazonku.

0 0
možnosti
JB

Jo stejně jako český lid stál nerozborně za vládou komunistů, tak iránský lid stojí za vládou islámistů.

Jenomže ono kolikráte stačí málo a najednou se diktatury s takovou podporou, prostě rozpadnou.

Na to by místní obdivovatelé diktatury, neměli zapomínat.

2 0
možnosti
JB

Přál bych jim, aby se zbavili diktatury starých mulimských dědků v čele s Khamenei a holky v Teheránu zase mohli chodit v minisukních, nebo oblečeny podle Pažížské módy, jak tomu bylo, než se zmocnili vlády islámisté

3 0
možnosti
JP

"Demonstranty podpořil Trump a Izrael" - opakovanie operacie Ajax? ;-D

0 0
možnosti
OP

Divíte se, když íránská teokracie chce "vymazání Izraele a USA ze světa"? :-)

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že z revolucí to byla naposledy jen ta průmyslová, kterou následoval hospodářský růst. Všechny ostatní byly podvod na občanech, kteří tak nějak neustále věří, že by mohlo být i lépe a že jim někdo odklání veřejné prostředky, tak proč neudělat roští sígrům, kteří jen chtějí odstavit jiné sígry a dostat se k lizu.

Nevěřím na revoluci, sázím na evoluci, jinak to bude zase jen nějaký druh mocenského převratu, represe, zatýkání, nestabilita, zahraniční vměšování, válka...

V Íránu mohla už od r. 1951 být více či méně sekulární republika, dneska se tu pláče po návratu tyrana. Dyť je to na hlavu, od pangejtu k pangejtu.

3 0
možnosti
OP

Sekularni republika v teokracii? To se pomerne vylucuje.

0 0
možnosti
RN

Íránská teokratická diktatura, která se sama podílí na rozdmýchávání nepokojů v okolních státech a podporuje teroristické hnutí Hizballáh by se radši měla soustředit na vyřešení vlastních vnitřních problémů...

2 1
možnosti
OH

a) vyjmenujete aspoň nějaké teroristické útoky Hizballáhu?

b) ano, válčit proti Daeši v Sýrii a Iráku je jistě zavrženíhodné, že?

Rv

0 0
možnosti
GK

V Syrii se to nepovedlo tak se to bude ted zkouset v Iranu. Zajimavy je i postoj Turecka ktere odsoudilo zapad a specielne USA kteri za protety stoji.Navic Turecko varuje pred intervenci v "bratrskem Iranu".

0 2
možnosti
OP

Za protesty stoji Iranci.

0 0
možnosti