Střelba byla nejspíš náhodná, řekla policie. Ilustrační foto

Střelba byla nejspíš náhodná, řekla policie. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Dělník v americké továrně zastřelil po hádce se šéfem pět lidí a sebe

  • 15
Dělník z továrny v americkém státě Kentucky po hádce se šéfem zastřelil pět lidí a nakonec sebe. Nejméně jeden další zaměstnanec byl zraněn. Zda je mezi oběťmi i nadřízený, s nímž se střelec hádal, není jasné. Policie ani fabrika zatím nechtějí podávat bližší informace.

Krveprolití se odehrálo během noční směny v továrně Atlantis Plastics v třicetitisícovém městě Henderson. Dělník, jehož jméno policie nezveřejnila, se pohádal a popral s nadřízeným a ochranka ho vyvedla z budovy, řekl šéf společnosti Bud Philbrook.

Za nějakou dobu přišel s pistolí. "Svědci ho viděli, jak vychází ven spolu se šéfem. Slyšeli střelbu a pak dělník přišel zpět dovnitř a postřelil několik lidí," popsal John Nevels z místní policie. Nakonec muž obrátil zbraň proti sobě.

Po jeho řádění zůstalo celkem šest mrtvých a minimálně jeden raněný, kterého převezli do nemocnice v přilehlém Evansville ve státe Indiana, citovala agentura AP jiného policistu Davida Pillera. "Vypadá to, že střelba byla náhodná," prohlásil důstojník. Zda je mezi mrtvými i nadřízený, s nímž se střelec pohádal, policie neřekla.

Handerson Mapy © Google

"Je to naprostý šok. Je to něco, o čem čtete v novinách," řekl Philbrook. Kde střelec tak rychle vzal zbraň, není jasné. Policie původně soudila, že si pro ni jel domů. Je ale možné, že ji měl v autě, uvedla později.

Kriminalisté po střelbě zablokovali příjezdovou cestu k fabrice, jež se nachází v průmyslové oblasti jižně od města. V době střelby bylo v továrně asi pětatřicet lidí, vedení je pak poslalo domů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video