Diskuze

Bavorsko kouká přes hranice se znepokojením. Jsou tu mnohem přísnější než Češi

Bavorsko sleduje vývoj v České republice se znepokojením. Proticovidová opatření, která patří několik měsíců ve spolkové zemi ke každodenní rutině, se v Česku v tuto chvíli zdají být nepředstavitelná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Je pravda, že Němci jsou zodpovědní, ale jen v Německu. Překročí hranice do Česka a chovají se stejně jako Češi. Zkusila jsem na vlastní kůži - v Bavorsku je ani nenapadne nedodržovat odstupy a v Čechách mi div nevlezou na záda.

5 0
možnosti
MR

To tak funguje skoro u kazdeho, kdyz Cech prekroci hranice do Nemecka, taky je najednou zodpovednejsi a snazi se dodrzovat jejich pravidla,...

0 0
možnosti
Foto

Někdy je možná lepší poslechnout hygieniky, než politiky, kteří se řídí pouze přáním plebejců, protože za to budou mít volební body.

3 1
možnosti
GK

mozna to chtelo dat do clanku jeste tabulku z nemeckych stranek kde je pocet infikovanych a z toho kolik jich zemrelo v % viz https://www.n-tv.de/panorama/Corona-Neuinfektionen-alarmieren-WHO-article21933290.html

tam kde se na to vyflakli ci nezvladali nejsou ty cisla zrovna lichotiva. Rozhodne to tam zadna "chripecka" nebyla.

1 1
možnosti
MR

Cisla, cisla, ... jenze to nic nerika o tom, jak kdo epidemii zvlada, a oni to zvladaji celou dobu docela dobre, zdravotnictvi se nepretizilo, dostali to pod kontrolu i kdyz byly jednou ze zemi kde se vir objevil jako prvni a nikdo nevedel jeste nic, zavedena opatreni maji svuj smysl, i ty ekonomicka opatreni byla velmi dobra a rychla,... Kdyz si vezmete, ze jeste pomahali vyrazne Italii a Francii, i s kapacitou luzek, vozili pacienty do svych nemocnic,...

A porad je to dobre,... To se o nas moc rict neda, tim, ze to u nas neprodelalo tolik lidi, tak se to muze kdykoliv znovu rozjet a zdravotnictvi to u nas nemusi zvladnout, ani ochrana opatreni nemame takova, aby se nenakazili pracovnici ve zdravotnictvi a pecovatelskych domech...

1 0
možnosti
OM

To je nějaký divný, v pátek v rádiu pořád jen jak je Villach ucpanej, několika kilometrove fronty a oni najednou Němci nejedou k moři? Se dohodnete aspoň :-))

6 0
možnosti
JD

At se na to Bavori taky vykaslou.. vzdyt se houby stane.. nejhorsi smrt je z vydeseni..

3 5
možnosti
PT

Ideální čínská akce. Uvařit netopýra, nakazit zbytek světa a pak vyměnit svoje roušky za peníze, továrny a nehynoucí vděk a vliv. Vzhledem k číslům z Evropy, USA, Ruska, Brazílie atd. by člověk skoro věřil, že ten vir umí tak nějak útočit podle rasy. A nebo prostě tím, jak snědí na co přijdou už mají nějakou rezistenci... Zkusím večer nějaké chytit...

1 0
možnosti
MP

Nějak jsem si nevšiml toho nehynoucí ho vděku. Až na pár loutek, který hopsali na letišti

0 0
možnosti
PT

Při dovolené na Lipně by člověk zapomněl, že je venku tam někde něco jako covid. Jediná připomínka jsou desinfekce. Jinak nic. Cizinci si to užívali také. Předzahrádky i restaurace plné, letní kina, doprava, prostě všeobjímající pohoda. Doufám, že podzim a zima nám ve spojení s chřipkou nevystaví nějaký účet na formuláři z pohřební služby.

2 0
možnosti
JP

Kazdeho z nas ceka zubata, tomu se nevyhneme. Budme radi, ze cinsky virus postihuje zejmena hodne stare nebo ty, co se o sve zdravi nestarali. V tom je priroda spravedliva.

1 2
možnosti
PP

P62e85t49r 25P35á50l82k25a

26. 7. 2020 10:22

Představa, že nasadíme roušky v obchodech a MHD, k tomu dodržíme nějaký ten rozestup a JINAK SE BUDEME CHOVAT JAKO PŘED VIREM, a tak ten vir porazíme a ekonomické ztráty budou vlastně minimální, to všechno je naprosto iluzorní.

Včera jsem četl rozhovor s primářem plicního oddělení, který neváhal asi třikrát zopakovat, že covid je nebezpečný pro skupiny 75+, obézní a cukrovkáře, jinak skoro nestojí za řeč. Pro ostatní jsou mnohem nebezpečnější jiné infekční choroby, kterým nikdo absolutně nevěnuje pozornost. I počet obětí bude prý výrazně vyšší z nemocí, které se teď 3 měsíce zanedbávaly.

Jistě, každý má tendenci věřit spíš názorům, které odpovídají jeho vidění světa, ale je jisté, PR, jaké má covid, by mu mohla jakákoliv smrtelná nemoc závidět.

7 4
možnosti
MT

M29a44r82i85o 60T22r64n32k19a

26. 7. 2020 10:36

No covid ma v mediach velmi dobre PR jedno z najlepsich:-)

3 1
možnosti
JN

Bavorsko se nestačí divit, jak to stbák u nás nezvládá. Ani roušky nezvládl od března koupit.

7 4
možnosti
BS

Stbak rousky fakt nenakupoval. Kupovalo je ministerstvo zdravotnictvi a ministerstvo vnitra.

0 1
možnosti
JW

J12a90r33d44a 25W26o70l55f

26. 7. 2020 9:43

Včera jsem byl v Německu v Sasku a žádný koronavirový šílenství jsem tam nepozoroval. Roušky nikdo neměl a lidi normálně chlastali u stánků a bavili se jako tady.

6 1
možnosti
PR

To neříkejte....kazíte rouškosektě jejich pohádku....:D

3 0
možnosti