OTÁZKA:
Dotaz : Jelikoz zelenina ma daloby se rict 3 ruzne zdroje mozne kontaminace 1. Hnojivo, 2. Clovek pri sberu a dalsimu zpracovani 3.Balici linka (kde se bali opravdu kde co, BIO, neBIO)...
Jak planujete zabranit dalsim temto incidentum?Je me jasne,ze je to celkem tezke, hlavne kontrola statu jako je Spanelsko...
Co jsem se dival na detaily teto bakterie, tak jedina spolehliva moznost jak ji odstranit je ohrat potravinu tak,aby stred mel 70 stupnu...primo zdroj WHO, jelikoz do 50stupni se ji dari velice dobre...Takze nastava situace kdy si chce clovek opravdu pochutnat na cerstve (nedusene,nevarene) zelenine...
A jak vubec probiha kontrola dodavatele BIO potravin?
Dekuji za odpovedi a preji hezky den.
ODPOVĚĎ:
Dobrý den, biozelenina prochází normálními procesy sklizně a zpracování zeleniny, kde může dojít ke kontaminaci. Nejlépe, jak tomu lze zabránit, je si každou zeleninu před spotřebou dobře umýt. I
Španělsko má svůj systém kontroly ekologického zemědělství, ale kdy samozřejmě nelze dělat rozbor každého jednotlivého kusu, zda není kontaminován. Podle naších čerstvých informaci byla zjištěna kontaminace u pouze jedné okurky u distributora v Hamburku, který není naším dodavatelem a šarže, kterou jsme my obdrželi, šla jinou cestou v jiné dodávce, ale od stejného španělského exportéra, a proto byli tyto šarže z preventivních důvodů pozastaveny do doby než se laboratorními rozbory potvrdí, zda o kontaminaci šlo nebo ne. Děkujeme za dotaz.
30.5.2011 15:17