Diskuze

Milostivé léto pro dlužníky by se mohlo brzy zopakovat, prohlásil Jurečka

Milostivé léto pro dlužníky by se mohlo v brzké době zopakovat. Mohlo by se také případně rozšířit i na další pohledávky. Na uspořádání další oddlužovací akce je ve vládní koalici shoda, řekl vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka. Pro opakování jsou i poslanci, kteří milostivé léto prosadili. Akce začala loni 28. října a skončí v pátek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J89a37n 45Z61e40n83k27l

23. 1. 2022 11:59

Pro ty, kdo čtou jen titulky: Milostivé léto znamená POUZE odpuštění exekučních nákladů s výjimkou poplatku cca 700,- Kč. Dluh musí každý zaplatit!

Je to dobrá akce, dávající šanci právě těm, kdo opravdu chtějí z duhu vybřednout.

0 1
možnosti
KR

Mám takový dojem že většina lidí čte jen titulek a nic víc pak tady píšou bláboly.

0 0
možnosti
AZ

To je jiná třída než Maláčová. Ta populisticky uplácela voliče.

I když, vlastně ...

2 2
možnosti
PV

Nesmysl někomu odpouštět dluhy - pokud si někdo nakupuje to na co nemá , chová se jako Babišova vláda , která nás hodila kamsi .

Prostá rada je - kupuju na co mám a zbytečně si nepůjčuji a pokud si potřebuju půjčit musím si být hodně jistý že to splatím - a tečka !!

0 1
možnosti
KR

Ale dluhy se neodpušti jen další náklady s tím spojené a exekutor dostane jen 980 Kc

0 0
možnosti
RZ

Kolik Jurečka s Nacherem dluží?

2 3
možnosti
PF

P19e84t29r 67F13u89č45í44k

23. 1. 2022 9:46

Pravice jak řemen - půjčte si, věřitel vám to bude muset odpustit.

5 4
možnosti
Foto

Co takhle si přečíst celý článek a ne jen nadpis?

5 0
možnosti
AL

Je to těžký. Vláda to nechce řešit - nadává se. Vláda to chce řešit - nadává se.

1 0
možnosti
VH

Dejte prosim vcas vedet, at mam cas to, co jsem z poctive prace vybudoval, prevest na manzelku fingovane se rozvest a nasekat si honem dve-tri mega dluhu ;-)

0 6
možnosti
LP

Do naší firmy chodí občas na brigádu jeden pán, který není moc chytrý, ale je velmi pracovitý a slušný. Stal se tou nejsnadnější a bezzubou kořistí exekutora. Jeho do té doby “směšný” dluh 15.000,-Kč hrozil přerůst na nesmysl s ohromným ziskem pro pána s kulatým razítkem. Jak takový dluh vzniknul? Pán , jak už jsem výše napsal není moc chytrý a nevšimnul si, že ho brzy jako nadbytečného propustí z práce. Vzal si před Vánocemi úvěr na dárky a po novém roce s ním ve firmě nepočítali. Začal řešit bydlení, sháněl novou práci a v únoru už byl malér... V březnu jsem to za něj zaplatil a doufal, že to vrátí z peněz, co vydělal na brigádě. Klaplo to a pán si už úvěr nejspíš nikdy nevezme.

Není třeba nad každým dlužníkem “lámat hůl” ;-)

7 1
možnosti
MK

Pán s kulatým razítkem má odměny přesně podle zákona. Pokud se vám tyto odměny zdají vysoké, tak sice pláčete hezky ale na špatném hrobě. Nebo jste snad byl za svým poslancem s požadavkem aby inicioval změnu zákona?

0 1
možnosti
Foto

Nebylo by jednodušší a přínosnější provést trvalou reformu exekucí? Osekat možnosti exekutorské mafie navyšovat dluh o všechny možné poplatky?

9 1
možnosti
AL

Ano, bylo by to řešení, však vláda se k tomu časem propracuje.

0 2
možnosti
JB

Dokud budou lidé dostávat různé dotace,příplatky na bydlení, energie tak je to začarovaný kruh,lidem s mnoha dluhy se nevyplatí pracovat a toto jim bohatě stačí, ano pomoci těm kteří řádně pracují a platí daňe, zbytek základRv

4 0
možnosti