Diskuze

Úpravy silnice ohrožují kostel

Budou se v příštích letech obyvatelé Kyjí chlubit památkově chráněným kostelem svatého Bartoloměje, nebo počtem projíždějících nákladních aut? Podle občanského sdružení Zdravé Kyje záleží jen na rozhodnutí stavebního úřadu, zda nyní povolí zamýšlenou rekonstrukci Broumarské ulice v Kyjích. "Rekonstrukci pokládám za projev kulturního barbarství, neboť kvůli rychlé komunikaci se má ubourat část historického centra Kyjí," prohlašuje Hana Pospíšilová ze sdružení Zdravá Kyje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Richard

26. 2. 2002 20:30
Chce to zavřít Broumarskou ulici
Tento problém se nevyřeší jiným způsobem, než že se celé Kyje zneprůjezdní. Kyje totiž již dlouhou řadu let jsou tranzitním bodem pro cesty k sídlišti na Černém Mostě a hlavně k relativně nově vzniklému shoping parku na Černém Mostě. Náhradní komunikace samozřejmě existuje, ale je nedostatečně využívána těmito motoristy. Kapacitně vyhovující Východní spojka bez razantních restirkcí v Kyjské oblasti nikoho takto lákat nebude. Každý radši projede hustě obydlenou čtvrtí s vysokým provozem, že aby si o 2 km zajel. Totéž platí i pro Rožmberskou ulici, kde se už nedá pomalu ani přejít. Policie místo toho, aby se zaměřila na dodržování zákazu vjezdu nákladních automobilů, autobusů a povolené rychlosti, radši měří v Hrdlořezském kopci pravidelně 50, přičemž se jedná o přehledný a bezproblémový dvouproudový úsek bez křižovatek a přechodů. Prostě úplná aburdita.
Pokud chce už někdo chce tímto problémem konstruktivně zabívat, nesmí být s prominutím podělanej z precedentních způsobů řešení této dopravní krize. Podívejte se na úspěšný Karlínský model. Samozřejmě, že se vždycky najdou skupiny řidíčů, kterým bude trnem v oku kritická místa objíždět po kapactiních silnicích mimo obytnou zónu, ale rozum musí konečně zvítězit nad leností řidičů a pasivitou úředníků.
Dovi
0 0
možnosti