Ulice se začnou plnit ...

  • 1
Ulice se začnou plnit a budou v nich pochodovat odboráři a doktoři a sestřičky. Ale nebudou mít v rukou klíče, kterými se má chrastit, aby vláda odstoupila. V rukou budou mít hole a tyče a mačety a každý kdo se jim postaví do cesty dostane jednu po hlavě a druhou do žeber a odboráři a doktoři a sestřičky mu seberou klíče.
Klíče třímalo v rukou několik důchodců, kteří otevírali místnosti referenda. Referendum bylo úspěšné a slavné a nebyl žádný skandál. Ale někteří lidé k němu nešli a leželi doma a jedli a pili a smáli se těm, kteří se snažili rozhodovat o osudu země. A pak chyběli na oslavách, kde byl kejklíř a šašek a cikánka, ale nebyl tam král. Ten plakal na Hradě a bál se podívat svému lidu do očí, a tak viděl pouze závěrečný ohňostroj.
Ale nebyl to ohňostroj, který zapálil starověký skanzen. A skanzen hořel a létaly od něj jiskry a děti si na něm opékaly buřty a párky a chleba. A přitom hořelo dřevo a tráva a dva berani a ovce. A kdyby tam byla velryba, tak by i ona uhořela.
Velryby však plavou ve vodě a tam žijí a zvučí. Ale dlouhou dobu přijížděly veliké lodě, které také zvučely a tím velryby lákaly. A pak, když je nalákaly, tak do nich zabodly harpunu, vytáhly je ven a tam je mlátili krumpáčem a lopatou a basebalovou pálkou. Teď má být všechno jinak, protože ochránci prosadili, že je nesmí mlátit basebalovou pálkou, protože se používá k sportu. A tak se velryby budou moci mlátit pouze krumpáčem a lopatou a nově motorovou pilou.
Motorová pila je trochu podobná hokejce. Ale hokejka je méně nebezpečná. Daleko nebezpečnější je lidské slovo a závist a sobectví. A tak v jednom in-line zápase upadne hráč na zem a brečí a pláče a roní slzy. Jiný hráč mu chce pomoct zpátky na nohy a utěšit ho, ale někdo ho zezadu strčí a on spadne a zlomí plačícímu nos. A protože je bohatý, tak se to dá do novin a televize a rádia. A člověk bez nosu po něm chce veliké peníze.
A veliké peníze chtějí také piloti a letušky a dispečeři a prezident. Piloti létají daleko od svých rodin, a tak jim nezbývá nic jiného, než manželky podvádět s letuškami. A letušky jsou dlouho pryč od milenců, a tak musí hledat něhu u leteckých dispečerů. A dispečeři si chodí stěžovat na Hrad, kde sídlí prezident a hledají u něho pochopení a něhu. A prezident hledá něhu u svého lidu, a tak vyjde ven a hned dostane tyčí a holí a mačetou po hlavě a seberou mu klíče.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video