Špidla ví, kdy zemře poslední Čech

  • 77
Eurokomisař a bývalý premiér Vladimír Špidla už ví, kdy umře poslední Čech. Prozradil mu to program, který používá OSN ke stanovení prognózy vývoje světové populace. Podle něj bude mít Česko v roce 2300 jen 65 tisíc obyvatel. Poslední Čech zemře v roce 2401 a bude to žena.

Pokud by Česko bylo ostrovem izolovaným od okolních vlivů, připomínalo by touto dobou za 400 let jen pustinu.

"Odpověď na mé zadání, kdy zemře poslední Čech a kdo to bude, byla: bude to v roce 2401 a bude to žena," prozradil Špidla. Jak se dotyčná bude jmenovat, ale nezjistil.

Eurokomisař ovšem věří, že se jeho zjištění nenaplní. V Evropské komisi má totiž na starosti také problematiku vylidňující se Evropy. Chce-li být úspěšný, musí nasadit všechny páky k tomu, aby se země v srdci Evropy a celý starý kontinent skutečně neproměnily v neosídlenou krajinu.

Ve svém snažení má Špidla spojence. Jsou jimi Brňané, kteří se zapojili do loňské akce Velká letní noc lásky. Na stejném místě a ve stejný čas se 103 párů z jihomoravské metropole snažilo dát městu nové občánky. - více zde

A zadařilo se, skutečně několik dětí se letos na jaře z tohoto nevážně vážného podniku narodilo. Akce se má dočkat reprízy. Pokud bude noc lásky úspěšná, pak se Špidlovy tabulky možná podaří obelstít.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video