Ministr Dostál podstoupil další operaci

  • 3
Ministr kultury Pavel Dostál je opět v nemocnici. Od středy je hospitalizován v brněnském Masarykově onkologickém ústavu, kde podstoupil ve čtvrtek další operaci. Poté ho čeká další chemoterapie. Podle mluvčí nemocnice šlo o drobný zákrok.

Mluvčí Zuzana Joukalová uvedla, že Dostálova operace proběhla bez komplikací. Dříve řekla, že nebyl hospitalizován kvůli zhoršení stavu.

Podle ní měl zákrok podobu "drobného invazivního výkonu". Další podrobnosti ale nechtěla oznámit.

Ministr kultury se v září podrobil operaci nádorového onemocnění slinivky břišní, a právě případnému návratu choroby chtějí lékaři předejít.

Sám ministr vlády Stanislava Grosse na podzim přiznal, že zářijový zákrok byl sice úspěšný, ale že se mu nemoc vrátila ve formě metastáz v játrech.

Od poloviny prosince podstupuje Dostál desetitýdenní léčbu chemoterapií, na kterou naváží doktoři protinádorovým ozařováním.

Návrat do brněnské nemocnice přišel v době, kdy se měl Pavel Dostál opět podívat do Strakovy akademie, v níž sídlí vláda. Od začátku léčení totiž ministr tvrdí, že se do úřadu chce vrátit.

Ministr kultury Pavel Dostál se skrývá za svou agendou (25. srpna 2004)

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video