Diskuze

Nakažení očkovaní jsou podle Tečky bezinfekční. Zčervená až po deseti dnech

Aplikace Tečka, která má usnadnit prokázání bezinfekčnosti, má další problém. Očkovaným lidem, kteří se nakazí covidem, aplikace nákazu nezohlední a pacient je stále „bezinfekční“. Přitom má být v karanténě. Redakce iDNES.cz oslovila s problémem ministerstvo zdravotnictví i NAKIT, odpověď však nedostala ani na opakované dotazy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mel by zůstat stále zelený, se divím, že to ještě někoho bavi řešit.

0 0
možnosti

není politický zájem dělat z očkovaných lidí oficiálně infekční...

1 0
možnosti

Co se Tečky týká platí i pro ty, kteří nemoc prodělaly, mají platný PCR nebo antigenní test a pro očkované. Takže nadpis zní:

"Nakažení očkovaní, po proděláném onemocnění nebo s platným PCR nebo antigenním testem jsou podle Tečky bezinfekční......"

Moc nechápu proč se vyzdvihuje očkování. A už vůbec nechápu, proč se to do Tečky propíše až za deset dnů? To už při běžném průběhu nemoc je člověk opět bezinfekční, ne?

0 0
možnosti

Víte jak to je, firma teď jen čeká, až toto nastavení bude vadit a stát si objedná opravu. A nejen objedná, ale hlavně vysolí další desítky milionů za něco, co mělo fungovat již od začátku.

1 0
možnosti

Očkovaní jsou přece Superhrdinové, ti se nenakazí a už vůbec nemůžou tu strašlivou čínskou chřipku šířit ;-) To bude určitě hoax :-))

2 2
možnosti

To mě vůbec nepřekvapuje.

2 0
možnosti

No, co k tomu říct, aby mne OPĚT nezablokovali.....asi: PODVODNÍCI!!!!

1 0
možnosti

M64i67r80e48k 57B91á17r25t48a

25. 10. 2021 18:35

Očkovaní se už přece nenakazí......;-D

4 3
možnosti
Foto

J25a17n 21S96v67a44t44e75k

25. 10. 2021 17:56

Očkovaným lidem, kteří se nakazí covidem, aplikace nákazu nezohlední a pacient je stále „bezinfekční“. Přitom má být v karanténě.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/aplikace-bezinfeknost-nakaza-qr-kod-covid19-ockovany.A211025_081154_domaci_vank?zdroj=top

Mohu to potvrdit... jako očkovaný jsem se nakazil od ženy (rovněž očkované) - učitelky ZŠ... a pak že se to mezi žáky nešíří!

Když jsem získal potvrzení o své pozitivitě na covid (naštěstí s mírným průběhem, jen jsem ztratil čich a náhradou získal mírný kašel - raději nepomyslet, kde bych skončil bez očkování), pídil jsem se samozřejmě, jak dostat do Tečky informaci o své pozitivitě.... od laboratoře jsem dostal výsledek testu bez QR kódu s odkazem, že mám jít na ocko.uzis.cz... no a tam mi řekli, že informace o prodělání nemoci se objeví až po odeznění (po 10 či 14 dnech), tedy v době, kdy už pro své okolí nebudu znamenat nebezpečí přenosu nákazy...

Nebyli mi schopni vysvětlit, k čemu je taková informace, když bych teoreticky mohl vesele šířit virus dál a ohánět se přitom "zelenou Tečkou".

Samozřejmě jsem zůstal v izolaci, koneckonců jsem projevil odpovědnost nejen ke svému zdraví tím, že jsem se nechal očkovat, takže proč bych se měl najednou chovat nezodpovědně? To je asi jediný důvod, proč to mají tak nastavené - předpokládají, že když je někdo odpovědný jednou, bude se chovat zodpovědně vždy...

Jinak v uvedené citaci je chyba - pozitivně testovaný má být v izolaci a ne v karanténě... v karanténě má být tehdy, pokud se setkal s pozitivně testovaným a sám je negativní. Lidem se to stále (i po roce a půl) plete, proto o tom píši.

Proč ale není možné do Tečky (dobrovolně) zadat informaci o tom, že očkovaný člověk je nakažený a možný přenašeč, to opravdu nevím...

4 0
možnosti
Foto

J25a74n 32S23v82a60t71e92k

25. 10. 2021 18:14

Doplnění:

Netušil jsem, že jsem v článku citován, reagoval jsem jen na ti informaci o karanténě (správně o izolaci). Kdybych si přečetl nejprve celý článek, upozornil bych jen na tu chybu v terminologii... ;-)

2 0
možnosti

takže zase lockdownem zaplatíme za státní ŠLENDRIÁN :-/;-€

0 1
možnosti

J15i34ř63í 67J51o76s43e61p16h

25. 10. 2021 18:37

Ne. Zaplatíme za nadávače a nezodpovědné.

2 0
možnosti

naočkované jedince si stát musí hýčkat za každou cenu - a to jako zdroj pro pro další očkovací dávky - ne ho proboha otravovat nějakou karanténou nebo snad dokonce mu dávat nějaká omezení když je nakažený a rušit mu jeho digitální BEZINFEKČNOST

9 0
možnosti
Foto

J52a75n 66S95v93a26t92e52k

25. 10. 2021 22:48

No formálně vzato, stát prostřednictvím hygieny zareagoval tentokrát řádně... zatímco v situaci, kdy měl covid můj šéf a já na základě kontaktu s ním jsem byl raději byť jako očkovaný v karanténě (na home office), jsem byl hygienou kontaktován až 3 dny před koncem karantény (byl jsem negativní, proto karanténa a ne izolace), v tomto případě, kdy jsem se nakazil, jsem byl kontaktován ve stejný den, co mi byly oznámeny výsledky (tedy v neděli)... odpověděl jsem jim, že vím, že mám být v izolaci a že to pochopitelně dodržím.

Takže míním, že si stát naočkované jedince coby zdroj nákazy nehýčká (koneckonců potenciální ztráty kvůli různým lockdownům apod. jsou nepochybně vyšší než možné zisky různých společností podnikajících "v oblasti covidu"), protože by byl sám proti sobě...

0 0
možnosti