Napadený Štefan Vašík - Štefan Vašík po napadení letištní služby. | foto: Petr Novotný, MF DNES

Zastavil auto u letiště. Dispečer ho za to zbil

  • 229
Návrat z dovolené připomínají devětapadesátiletému Štefanu Vašíkovi z Klecan bolesti hlavy a monokl. Na ruzyňském letišti se kvůli zastavení na štaflu dostal do konfliktu s dispečerem letištní přepravy. Ten jej udeřil do obličeje. Vašík upadl do bezvědomí a musel do nemocnice.

"Na letišti nás vyzvedával otec mého zetě. Byli jsme dohodnuti, že na chvilku přibrzdí před halou a my si naložíme kufry do auta a odjedeme," vzpomíná napadený.

Vašíkův příbuzný však zastavil na místě vyhrazeném pro letištní smluvní přepravu. "Bylo to ale v místech, kde žádná auta nestála. Naložení kufrů by navíc trvalo pouze několik minut," poznamenal Vašík. Přesto se ale stal terčem dispečera dopravy.

"Chvíli jsme se přetlačovali kufrem, který jsem chtěl naložit do auta, a samozřejmě jsme při tom prohodili i několik ostřejších slov," říká Vašík. Poslední, na co si vzpomíná, byla věta: "Odtud neodjedeš!" Následoval úder do obličeje.

Viktor Hartl, šéf provozu firmy FIX, která dopravu na letiště zajišťuje, tvrdí, že šlo o střet dvou horkých hlav. "Znáte letiště, jsou tam tisíce lidí, naše vozy neměly kde zaparkovat, a tak dispečer vyzval toho pána, aby s vozem odjel," řekl Hartl.

Podle slov jeho podřízeného došlo ke slovní přestřelce, po níž Vašík srazil dispečera kufrem na kapotu, a ten se až pak ohnal pěstí. "Zatím jsem pracovníka postavil mimo službu, dokud se věc neprošetří," řekl Hartl s tím, že firma je v kontaktu s rodinou poškozeného.

To potvrdil i Štefan Vašík. "Brzy se se mnou chtěl zkontaktovat otec mladého dispečera. Já byl ale do soboty v Motole na pozorování, a tak hovořil pouze s manželkou," popsal muž s tím, že v současné době zvažuje, zda podá policii trestní oznámení.

"Považujeme to za politováníhodnou událost, která se rozhodně nesmí stávat," řekla mluvčí České správy letišť Anna Kovaříková. Správa letišť má s firmou FIX smlouvu na dopravu cestujících.


Video