Tragédii by mohl objasnit řidič kamionu

  • 1
Při vyšetřování tragické nehody v Českém Těšíně prosí policie o pomoc veřejnost. Na začátku října tam zemřeli tři policisté. Do jejich služebního auta narazil mercedes, který řídil opilý podnikatel. Vyšetřovatelům by mohl pomoci řidič kamionu.

"Ze záznamu průmyslové kamery na nedaleké benzinové pumpě je patrné, že krátce po nehodě musel okolo projet kamion," řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

"Máme dostatek svědeckých výpovědí. Pokud by se ale prokázalo, že šofér kamionu nehodu viděl, mohlo by nám jeho svědectví pomoci," řekla iDNES Viačková.

Pokud řidič nehodu skutečně viděl a nezastavil, riskoval by nyní tím, že se přihlásí, stíhání pro neposkytnutí pomoci. "Věříme, že se v řidiči ozve svědomí, nebo se nám ohlásí někdo jiný, kdo ví, že tudy jel," řekla mluvčí.

Vyšetřovatelé čekají na znalce
Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že do policejního vozu narazil automobil řízený opilým podnikatelem Zdeňkem Bulawou z Českého Těšína.

"Vyšetřování pokračuje, nyní čekáme na znalecké posudky z oboru dopravy," dodala pro iDNES Viačková. Soudní znalci podle ní nemají na vyhotovení posudků žádný časový limit. Proto zatím není možné říci, kdy vyšetřování skončí.

Zdeněk Bulawa zůstává ve vazební věznici.

,

Video