(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: archiv MAFRA

Na Klatovsku srazilo auto cyklistu, nedal přednost. Řidič byl pod vlivem

  • 39
Jednaosmdesátiletý cyklista dopoledne zemřel poblíž obce Nýrsko na Klatovsku. Podle zjištění policistů senior nedal na křižovatce přednost dodávce. Dvacetiletý řidič auta dupl na brzdu, střetu však zabránit nedokázal. Provedený test na drogy byl u něho pozitivní.

Neštěstí se stalo chvilku před sobotní desátou hodinou dopoledne.

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že cyklista jel od obce Nýrsko směrem na obec Hodousice. Při vjetí do křižovatky z vedlejší komunikace však nedal přednost zleva jedoucí dodávce značky Hyundai,“ přiblížila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Dvacetiletý řidič dodávky dupl prudce na brzdu a snažil se srážce zabránit.

„I přes intenzivní brzdění došlo ke střetu s cyklistou a senior svým zraněním na místě podlehl. Dechová zkouška byla u řidiče negativní, pozitivní byl však test na drogy, a tak řidiče policisté převezli na lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,“ doplnila mluvčí.

Zda mohl být pod vlivem cyklista, bude zřejmé až z výsledků soudní pitvy. Vzniklou škodu policisté odhadli na přibližně 30 tisíc korun. Silnice byla po nehodě uzavřená, policisté provoz odkláněli po objízdných trasách.


Video