Martin Fahrner

Martin Fahrner | foto: www.dbagency.cz

Rodina „norského otce“ Škrlové odhlásila děti ze školy

  • 30
Barbora Škrlová se v Norsku vydávala za třináctiletého Adama. Ten skutečný dnes nepřišel do školy. Manželka dramaturga Martina Fahrnera, kterého zadrželi norští policisté coby údajného otce Barbory Škrlové, časně ráno odhlásila všechny tři děti ze škol na Šumpersku. Prý je tak chce ochránit.

Adam navštěvuje speciální školu Pomněnka v Šumperku. "Maminka tady byla ráno, přišla s odhlášením s tím, že tento týden chce Adama ochránit od té mediální kampaně. Platí to na týden. Chápeme ji," řekla ředitelka školy Marcela Pudilová.

Stejným způsobem odhlásila ze Základní školy v Bratrušově na Šumpersku matka i šestiletou Alžbětu. "Maminka to zdůvodnila tím, že nechce, aby děti byly do něčeho zatahovány," řekl starosta obce Jiří Matys. Dá se předpokládat, že do školy dnes nedorazil ani Richard, který navštěvuje šumperskou základní školu.

Handicapovaný Adam ve škole podle pedagogů chyběl zhruba dva měsíce, do lavic šesté speciální třídy se vrátil před Vánocemi.

"Měl vypracovaný individuální plán, s maminkou se velmi dobře spolupracuje. Všechno bylo domluvené a regulérní. Celou dobu jsme byli s maminkou v kontaktu. Adam potřebuje speciální metody a přístup," doplnila Pudilová.

Rodina před odjezdem do Norska žila několik let v Osíkově, což je místní část Bratrušova na Šumpersku. Tamní starosta byl s nimi často v kontaktu. "Jevila se mi jako klasická, spořádaná rodina. Samozřejmě oni budili dojem, že jsou jiní, ale když jsem s nimi hovořil, nic takového jsem nesledoval," podotkl starosta Matys.

Uvedl, že si Fahrnerova rodina v obci opravila polorozpadlé stavení. "Otec byl starostlivý, z takové ruiny si udělali pěkný dům," dodal starosta.

Fahrner odjel do Norska i s manželkou a třemi dětmi loni v létě. I tehdy rodiče děti ze školy odhlásili. Bylo to zhruba ve stejné době, kdy se slehla zem po Barboře Škrlové. Právě Fahrnerovi jí patrně pomohli utéct.

,

Video