policie - ilustrační foto

policie - ilustrační foto | foto: Radek Miča, MF DNES

Policisté na Sokolovsku objevili mrtvoly ženy a jedenapůlročního dítěte

  • 8
Policie odpoledne objevila v rodinném domku v Luhu nad Svatavou na Sokolovsku mrtvou osmadvacetiletou ženu s rozbitou hlavou a její jedenapůlroční dítě. Žena zřejmě zemřela násilnou smrtí, u dítěte není příčina smrti známa. Na místo vyjeli kriminalisté.

Na mrtvolu policisty upozornil volající na lince 158, ale policisté tají, o koho přesně šlo. Podle informací MF DNES  bylo dítě zavřeno v úložném prostoru postele.

"Policie místo uzavřela a výjezdová skupina začala s vyšetřováním," uvedla mluvčí západočeské krajské policie Martina Kohoutová.

Starosta Josefova, pod který Luh patří, Ladislav Čížek doplnil, že rodina se přistěhovala do osady v roce 2005. Otec dítěte pracuje jako řidič kamionu a v současné době je na služební cestě v cizině. "Manželé koupili v Luhu dům a opravovali ho. Vycházeli spolu dobře. Myslím si, že matku a dítě zabil někdo cizí," sdělil starosta Čížek.

Násilnou smrt nezažila obec podle starosty od roku 1957. Za chlapečka stejně jako za všechny zdejší narozené děti vloni obecní úřad slavnostně zasadil podle tradice strom.  

,

Video